GÜNDEM

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI KERMES ETKİNLİĞİ

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Batman Bilim Teknik Koleji ile Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kermes etkinliği düzenlendi.

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI KERMES ETKİNLİĞİ
19-04-2016 22:02
Google News

Sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar nedeniyle Cizre, Şırnak, Silopi, Nusaybin ve Derik’ten Batman’a gelen mağdur öğrenciler için harekete geçen Batmanlı öğrenciler, ortaklaşa kermes etkinliği düzenledi. Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen kermeste konuklar, Okul Müdürü Mehmet Nezir Ceylan ve öğrenciler tarafından karşılanırken, Bilim Teknik Koleji’nde gerçekleşen kermese ise Okul İdarecisi Şirin Ashi ve öğrencileri ev sahipliği yaptı.

GELİRLER CİZRE VE SİLOPİLİ ÖĞRENCİLERE

Dostluk ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı yardım kermesi nedeniyle evde pişirdikleri onlarca çeşit yemek, tatlı ve pastaları okulun yemekhanesinde ve bahçesinde satışa çıkaran öğrenciler, satış yapabilmek için kıyasıya yarıştı. Konuklarla yakından ilgilenen öğrenciler, elde edilecek gelirin, Cizre, Silopi ve Nusaybin bölgelerinden gelen öğrencilere verileceğini açıkladı. Öğrencilerin anlamlı kermes etkinliğine gerekli desteği vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Bilim Teknik Koleji Müdürü Şirin Ashi “Bu kermesi düzenlemedeki amacımız, olumsuz gelişmelerin yaşandığı bölge illerinden gelen öğrencilerimize karınca kararınca, dostluk ve kardeşlik bağları gereğince destek vermektir. Öğretmenlerimizin öncülüğünde bu kermesi düzenledik. Yaklaşık bin 200 öğrencimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen kermesimize dışarıdan yoğun bir destek gördük. Batman halkına teşekkür ediyoruz. 25 bin gelir hedefimiz var. Geliri, Beşiri’deki yurtlarda kalan öğrencilerimize harçlık olarak vereceğiz. Yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için öğrencilerimiz yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu bir dostluk göstergesidir. Destek veren Beşiri Kaymakamlığına, velilerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete