EĞİTİM

“LİSELERDE KONTENJAN SIKINTISI YOK”

TEOG puanı ile herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin mağduriyeti gündemde yer tutmaya devam ederken, Batman Mili Eğitim Müdürlüğü, kentteki liselerde kontenjan sıkıntısı olmadığını savundu.

“LİSELERDE KONTENJAN SIKINTISI YOK”
14-09-2017 17:45
Google News

BOŞ KONTENJAN SAYISI 1890

Yapılan açıklamada “8. sınıfı tamamlayan öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları ve okul başarı durumları sonucu Yerleştirme Esas Puanları (YEP) oluşur. Öğrenciler bu puanla Özel Öğretim Kurumlarına, Resmi Örgün Ortaöğretim Kurumlarına, Mesleki ve Teknik Anadolu Lise, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Açık Öğretim Liselerine tercih ve puana göre yerleştirilir. Tercihlerine yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyenlere 3 nakil (14–18 Ağustos, 21–25 Ağustos ve 28 Ağustos - 6 Eylül dönemlerinde) hakkı tanınmıştır. 3 nakil dönemi sonucu ilimiz genelinde oluşan toplam boş kontenjan sayısı 1890’dır” denildi.

“TÜM ÖĞRENCİLER YERLEŞTİĞİNDE BOŞ KONTENJAN KALACAK”

Herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu kurulduğu belirtilen açıklamada “Komisyona, 3 nakil döneminde herhangi bir eğitim kurumuna yerleşmeyip de başvuran öğrenci sayısı 700’dür. Bir önceki yıl Açık Lisede kayıtlı olup da başvuran öğrenci sayısı ise 40’tır. Önceki yıllarda hiçbir eğitim kurumuna yerleşemeyip başvuran öğrenci sayısı ise 4’tür. Öğrencilerin tamamı, puan ve kontenjana göre Resmi Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri yapıldığında ilimizde boş kontenjan kalacağı öngörülmektedir. Anlaşılacağı üzere ilimizde herhangi bir kontenjan problemi bulunmamaktadır” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete