GÜNDEM

“Maddenin zararları, zorunlu ders olmalı”

Batmanlı Öğretmen Şüheda Keskin, tüm yurdun en önemli sorunlarından biri olmaya başlayan uyuşturucu madde bağımlılığına karşı kamuoyu geliştirerek “uyuşturucunun zararları, okullarda zorunlu ders olarak okutulmalı” dedi.

“Maddenin zararları, zorunlu ders olmalı”
04-07-2022 13:21
04-07-2022 13:22
BATMAN
Google News

ZORUNLU DERS OLMALI

Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mezunu Şüheda Keskin, uyuşturucu madde kullanımına yönelik önemli bir kampanya başlattı. Batmanlı Genç Eğitimci “İlk bu konuyu ele aldığımda 2 sene önce tezimde bu konuyla ilgili çalışmam olmuştu. Uyuşturucu hakkında özellikle çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası bu işin içine girdikten sonra bakış açım çok değişti. Gözlemlerime devam etmeye başladım. Beni en çok etkileyen de bağımlılığın 12 yaşa kadar inmesi. Araştırmalar yaptım. Uyuşturucun zararları, Avrupa Ülkelerinde özellikle Sovyetler Birliği Ülkelerinde ilkokullarda zorunlu ders olarak veriliyor. Bu sistemin bizim ülkemizde de hayata geçirilmesini istiyoruz. Bunu canı gönülden istiyoruz” dedi.

“BİZİ NE HALE GETİRECEĞİNİ BİLMİYORDUK”

uyuşturucu kullanmaya 9-12 yaşlarında başlayan çocuklarla görüştüğünü ve acı gerçeklerle yüzleştiğini belirten Keskin “Bunu bilinçsiz bir şekilde içiyorlar. Soru sorduğumda ‘abla biz bilmiyoruz, başımıza ne gelecek bilmiyorduk. Bizi ne hâle getireceğini bilmiyorduk’ diyorlar. 50 yaşındaki adam da aynı şeyi söylüyor. 12 yaşındaki çocuk da. Bilinçsiz olarak içtikleri için bilmiyorlar. Oysa madde bağımlılığı ve Zaraları, ilkokullarda zorunlu ders olarak verilmelidir. Tez’imi hazırlarken, madde bağımlılarına çeşitli sorular yönelttim. Tabi ki devletimizin ve güvenlik birimlerinin bu konuda çaba gösterdikleri aşikar. Yalnız bu öyle bir hal almış ki bunların önüne geçmek için yeterli değil. Herkesin bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor. Medyanın eksikliğini görüyoruz. Maddenin zararları anlatan TV programları oluşturulabilir. Yazar Canan Tan’ın Eroinle Dans Kitabı gibi bilgilendirici daha fazla kitabın kaleme alınması gerekiyor. AMATEM’lerin her ilde kurulması gerekiyor. İlkokullarda Matematik ve Türkçe gibi Maddenin Zararları Dersi de zorunlu olarak okutulmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete