GÜNDEM

MADEN ARAMA İHALESİNE TEPKİ

TEMA Vakfı Gönüllüleri, aralarında Batman’ın da bulunduğu 68 ilde 766 alan için yapılan maden arama ihalesinin, kültürel ve doğal alanları tehdit ettiğini belirterek, ihalenin iptalini istedi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği de açıklamaya destek verdi.

MADEN ARAMA İHALESİNE TEPKİ
23-08-2020 17:34
Google News

 

İHALEYE GÖRE BATMAN’DA İKİ ALANDA MADEN ARAMA YAPILACAK
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce, aralarında Batman’ın da bulunduğu 68 ilde 766 bölgede 28 Ağustos’ta başlayıp 28 Eylül’de sonlandırılacak olan maden arama ve işletme ihaleleri yapıldı. Türkiye genelindeki pek çok çevre örgütü ve TEMA Vakfı Gönüllüleri, ihalenin iptali için harekete geçti. 

BATMANLI ÇEVRECİLER DE TEPKİLİ
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa da çevreci derneklerin açıklamasını desteklediklerini belirtti. Açıklamada “Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce, 68 ilimizde 766 bölgede 892 bin 814 hektar alanı kapsayan ve 28 Ağustos–28 Eylül’de gerçekleştirilecek olan maden arama ve işletme ihalelerinin koordinatları incelendiğinde, bu alanların çoğunlukla orman ve mera alanlarına denk geleceği, tarım alanlarının da bu alanlar içinde yer alacağı görülecektir. Zaten ülkenin birçok yerinde, yerel halk ve sivil toplum örgütleri, bu tür madencilik faaliyetleri, havayı, suyu, toprağı, ormanı, merayı, tarlayı yok ediyor. Ülkeyi yönetme ve bu topraklarda gelecek kuşakların yaşamının sorumluluğunu üstlenmiş olan siyasal iradeyi, bu sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye ve bu ihaleleri iptal etmeye, bu kapsamda ülke düzeyinde sürdürülen, doğanın tahribine yol açacak tüm çalışmaları durdurmaya, dondurmaya davet ediyoruz” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete