HASANKEYF

MAĞARA OTEL’DE AÇILIŞ HAZIRLIĞI

Batman'ın Tarihi İlçesi Hasankeyf'te yapımı süren mağara otel, açılış için gün sayıyor.

MAĞARA OTEL’DE AÇILIŞ HAZIRLIĞI
22-05-2019 21:09
Google News

 

Hasankeyf Kaymakamlığı’nın, DİKA ve Özel İdare desteğiyle hayata geçirdiği Üçyol Ekolojik Köy Projesi kapsamında 9 mağaranın turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Kapadokya'daki butik mağara oteller örnek alınarak düzenlenen mağara otel, müşterilerine konaklamanın yanı sıra hobi bahçesi, yürüyüş yolları ve organik tarım imkanı da sunacak.

Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, “DİKA'nın finanse ettiği projede sona doğru yaklaşıyoruz. Yaz ortasında butik mağara otelimizi hizmete sunacağız. Turizme bu noktada yatılı olarak turistlere hizmet edecek yeni bir mekan da elde etmiş olacağız” dedi.

İLÇEDE 6 BİN MAĞARA VAR

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, ilçede 6 bin mağara olduğunu hatırlatırken “Hasankeyf tarihte mağara şehirlerin başkenti olarak bilinir. Bu mağaraların büyük bir kısmı arkeolojik sit alanı kapsamında. Onun için bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılamamış. Özellikle Kapadokya Bölgesinde çok sayıda mağara butik oteller var. Bu proje tutarsa Hasankeyf'teki 6 bin mağara da bu şekilde projelendirilip kullanıma açılır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete