GÜNDEM

MAĞARADA CESET BULUNDU

İçişleri Bakanlığınca, Batman'da 795 jandarma özel harekat, jandarma komando, polis özel harekat ve güvenlik korucusunun katılımıyla başlatılan Kapan-4 Mava Operasyonu devam ediyor.

MAĞARADA CESET BULUNDU
17-01-2020 20:02
Google News

 

Bu kapsamda, Batman'da Mava barınma alanında başlatılan ve Diyarbakır Jandarma Bölge ile Batman İl Jandarma Komutanlarının bizzat arazide sevk ve idare ettiği Kapan-4 Mava Operasyonunda, şimdiye kadar 13 barınak ve 28 mağara kullanılamaz hale getirildi.
Mağaralarda yapılan aramalarda ele geçirilen toprak altına tuzaklanmış 5 kilogram patlayıcı, çok sayıda gıda, yaşam malzemesi ve tüp imha edildi.

CESET BULUNDU

Öte yandan, operasyon kapsamında tespit edilen bir mağarada, alnından vurulmuş bir kişinin cesedi bulundu. Bulunan cesedin tespiti için incelemeye alındı. 

Vali Hulusi Şahin, “İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından Batman, Gercüş ve Hasankeyf kırsalında Kapan-4 Operasyonu düzenledik. Operasyon Mava diye tabir edilen bölgede. Kuzeyinde Dicle, güneyinde de Karakuş üs bölgesi olan bir arazi parçası. Batı tarafında Mardin, doğu tarafında da Şırnak kırsalı bulunur. Bu bölgede tam bir süpürme harekatı yaptık. Çok sayıda sığınak tespit ettik. Fakat sığınaklar uzun zamandır kullanılmamış. Mava, örgütün zamanında çok etkin kullandığı bir bölgeydi. Tamamen temizledik. Tamamen temizlemiş haldeyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete