GÜNDEM

MAĞDURİYETİN KARŞILIĞI “PARDON”…!

Yeğeninin nişan töreni için gittiği İzmir’den havayolu ile Diyarbakır’a, oradan da Batman’a dönen yolcuların çantaları İzmir’de unutuldu. Çantaları günlerdir kendisine teslim edilmeyen yolcular, haklarını yasal yollardan arayacaklarını belirtti.

MAĞDURİYETİN KARŞILIĞI “PARDON”…!
01-12-2015 20:45
Google News

X-RAY CİHAZINA TAKILDILAR

Batman’da anestezi hekimi olarak görev yapan ve yeğeninin nişan töreni için ailesi ile birlikte İzmir’e giden Dr. Fatih Çetin, 29 Kasım’da Batman’a dönmek üzere 17.30 tarifeli Sun Express Diyarbakır uçağından yer ayırdı. Bindiği uçakla Diyarbakır Havaalanına inen Dr. Çetin, valizlerinin İzmir Havaalanında kaldığını duyunca şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadıklarını gazetemizin basın bürosu ile paylaşan Anestezi Hekimi Dr. Fatih Çetin “Ailemle birlikte uçağa binmek için kontrol noktasından geçerken eşimin çantasındaki kremin şişesi 150 ml olduğu için görevliler, çantayı bagaja vermemizi söyledi. Şişenin 100 ml’nin üstünde olmaması gerekiyormuş. Elimizdeki su şişelerini de içeri almadılar. Çantayı bagaja verip uçağa geçtik. Diyarbakır’a indiğimizde, valizler gelmişti fakat çanta yoktu. Görevliler, çantanın İzmir Havaalanında kaldığını ancak bir sonraki uçakla geleceğini söyledi. Bir sonraki uçak ertesi gün sabah saat 10.00’da gelecekti. Batman’da yasadığımızı, Diyarbakır’da kalacak yerimizin olmadığını belirttik. İsterseniz bir otele gidin veya mescitte ve banklarda yatıp bekleyebilirsiniz, dediler. Müşteri hizmetlerini aradığımda, şikâyetimi mail yolu ile iletmemi istediler” dedi.

“HAKKIMI YASAL YOLLARDAN ARAYACAĞIM”

Araba ve ev anahtarının da İzmir’de unutulan çantada kaldığını söyleyen Dr. Fatih Çetin “Yeğenimin nişanı için Cuma akşamı Diyarbakır’dan İzmir’e gidip Pazar günü dönmeyi planlamıştım. Aracımı havaalanında park etmiştim. Evimin, arabamın anahtarları da İzmir’de unutulan çantanın içindeydi. Görevliler sadece “pardon” demekle yetindi. Mecburen Batman’dan bir yakınımızı çağırdık, gece saatlerinde Batman’a dönüp kardeşimin evinde kaldık. Ertesi gün Diyarbakır Havaalanı ile görüştüm. Uçak, hava muhalefeti nedeniyle iniş yapmayıp İzmir’e geri dönmüş, çanta halen uçaktaymış. Anahtarlan çantada olduğu için halen evime gidemedim. Aracım Diyarbakır’da kaldı. İşimi yapmam bu şekilde engellendi. Maddi kaybımı önemsemiyorum bile. Yaşadığımız maddi-manevi kayıpların karşılığı “pardon” olmamalıydı. Mağduriyetimin giderilmesi gerekmez miydi? Evimin kapısını çilingirciye açtıracağım. Sonra da hakkımı yasal yollardan arayacağım” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete