SPOR

“MAĞLUBİYETİN DE GALİBİYETİN DE ARKASINDAYIZ”

3.lig 2. Grupta mücadele eden ve hafta sonu kendi sahasında karşılaştığı Bodrumspor’a yediği son dakika golü ile 1-0 mağlup olan Petrolspor Teknik Direktörü Tarık Yurttaş, Sportif Direktör Metin Şimşek ile beraber basın toplantısı düzenledi.

“MAĞLUBİYETİN DE GALİBİYETİN DE ARKASINDAYIZ”
28-09-2016 22:05
Google News

Kulüp tesisinde düzenlenen basın toplantısında, hafta sonu oynana maç ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Teknik Direktör Tarık Yurttaş, teknik heyet olarak galibiyetin de mağlubiyetinde arkasında olduklarını söyledi.

‘İSTEDİĞİM SEVYEDE DEĞİLİZ’

Amacının mücadele eden, kazanmayı arzulayan, herkes tarafından beğenilen futbol oynayan ve yenilmeyi kabul etmeyen bir takım oluşturmak olduğunu vurgulayan Yurttaş, şöyle devam etti: “herkesin bu takım benim takımım diyebileceği bir takım ortaya çıkarma arzusundayım. Geldiğim günden bugüne kadar aşama kaydettiğimi düşünüyorum. Futbolcuların performanslarını ortaya çıkarmalarını ne kadar sağlarsak o zaman sahaya renk katmış olacağız. Kaliteli futbolcun ne kadar çoksa seyredenin o kadar çok olur. Benim futbolcum tabi ki çok koşacak çok mücadele edecek bunu her teknik direktör ister. Beklediğimiz seviye var ama şuan istediğimiz seviyede değiliz.”

“FORVET HATTINDA SIKINTIMIZ VAR”

Forvet hattında sıkıntılarının olduğunu dile getiren Yurttaş, transfer döneminin kapandığını da hatırlatarak, eldeki futbolcuları geliştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Taktiksel olarak değişiklikler yapacaklarının altını çizen Yurttaş, “bazen çok baskılı oynamayıp rakibin açılmasını bekleyeceğiz. Bazen ise çok baskılı oynayıp rakibin çıkmasına izin vermeyeceğiz. Yani devre arasında kadar bu sıkışıklığın içerisinde ne kadar puan toplayabilsek toplayacağız. Gol pozisyonuna girme sayısını arttırmaya çalışacağız. Bu noktada çalışmalarımız var. Elimizdeki futbolcular da kaliteli futbolcular, bu oyuncularımızı en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmeye çalışacağız.”diye konuştu.

 “MAĞLUBİYETİNDE, GALİBİYETİNDE ARKASINDAYIZ”

Oyun yapısı ile ilgili eksiklerinin olduğunu anlatan Yurttaş, “eksik futbolcularımız var. hazır olmayan futbolcularımız var. Yani bu tabiî ki bahane değil arkasına sığınmıyoruz. Biz mağlubiyetin de galibiyetin de arkasındayız. Hiçbir bahaneye sığınacak yapıda insan değiliz. Hatalarımız var ama bu hataları azaltma yoluna gideceğiz. Bunun için gerekli analizleri yapıyoruz.”şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Tarık Yurttaş ve Sportif Direktör Metin Şimşek daha sonra takım hakkında değerlendirmede bulunarak, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete