GÜNDEM

MAHALLE SAKİNLERİ DEDAŞA TEPKİLİ

Petrolkent mahallesinde vatandaşlar mahallede elektrik arızasının giderilmediğini iddia ederek, buna karşılık DEDAŞ’a ait 2 aracı rehin aldı.

MAHALLE SAKİNLERİ DEDAŞA TEPKİLİ
01-01-2016 20:39
Google News

Yılbaşı akşamı mahalleye giden Dicle Edaş arıza ekibi mahallede çalışma yapmak istedi. Petrolkent Mahallesi sakinleri 45 gündür mahallede sürekli elektrik kesintisi yaşadıklarını ileri sürerek 2 aracı rehin aldı.

Olayla ilgili ihbar alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine giderek duruma müdahale etti.

Mahalle sakinlerini ikna eden Emniyet yetkilileri araçları alarak DEDAŞ’a teslim etti.

Mahalleliler sokakta bir araya gelerek, yaşanan durumu protesto ederek tepki gösterdi.

Mahallede bir trafonun arızalı olduğunu ve bu arızanın giderilmediğini belirten vatandaşlar, bu trafoya bağlı 260 abonenin bulunduğunu söyledi.

45 GÜNDÜR ELEKTRİK YOK

 Mahalle sakinlerinden Şemsettin Baran 45 gündür elektriklerinin olmadığını belirterek bu konuyu sürekli dile getirdiklerini kaydetti. Durumu yetkililere anlatmalarına rağmen sorunlarının çözülmediğini ifade eden Baran “mahallede arızalı olan trafoya şartel’i kendi paramızla aldık. Bizim bağladığımız şartel’de yandı. En son araçları rehin aldık. Buna rağmen sorun çözülmedi. Araçları rehin aldıktan sonra emniyet güçleri buraya geldi bu araçları onlara verdik. Bize söz verilmeyene kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Yarın gidip savcılığa konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Her yere trafo var neden bizim mahalleye trafo verilmiyor. Özellikle bizim mahalleye trafo vermeyeceklerini söylüyorlar. Neden? Ne yapıyorlarsa yapsınlar diye bizi tehdit ediyorlar. Bizde bu tehditlere karşı boynumuzu eğmeyeceğiz. Her gün gerekirse DEDAŞ’ın önünde eylem yaparız. Basın açıklaması yaparak sabaha kadar nöbet tutarız. Ne gerekiyorsa yapacağız. 60 kişilik bir grubumuz burada bu durumu protesto ediyoruz.”

Durumu protesto eden vatandaşlar arasında üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerde elektrik kesintisi yüzünden ders çalışamadığını ve sorun yaşadıklarını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete