HALKIN SESİ

MAHALLENİN MUHTARLARI

MAHALLENİN MUHTARLARI

MAHALLENİN MUHTARLARI
26-12-2014 16:58
Google News

İLUH MAHALLESİ’NDE SORUNLAR BİTMİYOR…

Değerli okurlar, kanalizasyon sorunlarından okullarda yaşanan sıkıntılara, elektrik kesintilerinden çevre kirliliğine kadar onlarca sorunla boğuştuğumuz Batman’da, muhtarların da söyleyecek bir sözü var…

Bundan hareketle Batman’da yaşanan sorunları ve sıkıntıları daha net bir biçimde dile getirmek amacıyla her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek muhtarlarla söyleşi yapacağım.

Bu sorunları gündeme getirip, sorunların çözümü konusunda yetkilileri harekete geçirebilirsek ne mutlu bize!

 

***

 

Bu hafta Batman’ın en eski mahallesi İluh’tayız… İluh, 900 haneden oluşan ve deyim yerindeyse sorunlarla boğuşan bir mahalle.  Mahallenin en büyük sorunu ise okulun olmayışı… Mahallenin 11 yıllık muhtarı Mehmet Bars, okul olmadığı için çocukların farklı farklı mahallelere giderek eğitim aldığını söyledi. Bars, İluh Deresi ve elektrik kesintileri sorunlarının da çözüme kavuşturulmasını istedi. Sayın Bars’ın sözlerinin dikkate alınmasını istiyoruz…

BU MAHALLEDE DOĞDUM, BÜYÜDÜM…

İluh Mahalle Muhtarı Mehmet Bars, 11 yıldır muhtarlık yapıyor. İluh doğumlu olduğunu söyleyen Bars “Bu mahallenin çocuğuyum. Yıllarım bu mahallede geçti. Bu mahalleyi çok iyi tanıyorum. Sadece muhtar olduğum için değil, bu mahallede doğum büyüdüğüm için İluh’a yürekten bağlıyım” diyor.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ OKUL

İluh Mahallesi’ne okul istediklerini belirten muhtar Bars, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenerek “İluh Mahallesi’nde eğitim-öğretim hizmeti veren bir okulun olmaması, bu mahalledeki en büyük sorundur. Bu mahallenin bütün çocukları farklı farklı mahallelerde okuyor. Kimisi hemzemin geçitlerden geçiyor, kimisi kışın ortasında kilometrelerce yol gidiyor. Bu sıkıntının artık son bulmasını istiyoruz. İl Jandarma Komutanlığının buradan taşınacağını duyduk. Binası yıkılacakmış. O arsaya İluh Mahallesi için bir okulun inşa edilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve Vali’den öncelikli isteğimiz budur” dedi.

BATMAN’IN KANAYAN YARASI İLUH DERESİ

Yıllardır kentin kanayan bir yarası olan İluh Deresi sorununun halen çözülmediğini söyleyen 11 yıllık muhtar, İluh Deresinin ıslah edilmesini istedi. Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün bu konuda daha hızlı hareket etmesini isteyen Bars “İluh Deresi eziyeti yıllardır bu kentin kanayan bir yarasıdır. Kentin ortasında koca bir çöplük yuvası olarak duruyor. İluh deresinin artık ıslah edilmesini istiyoruz. Belediye gibi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumların da bu konuda harekete geçmesini istiyoruz. Maliye Bakanı bu kentin çocuğuyum diyor. Bu kentin çocuğuysa bu sorunu çözmek için elinden geleni yapmalıdır” dedi.

DEDAŞ EZİYETİ BİTSİN

Elektrik kesintilerinin İluh’ta eziyete dönüştüğünü ifade eden Bars “elektrik kesintisi bütün kentin en büyük sorunudur. Ancak altyapı sorununun had safhada olduğu İluh’ta elektrik kesintileri daha büyük eziyete dönüşüyor. Tek sıkıntımız elektrik kesintileri değil. Elektrik lambaları da çalışmıyor.  Sokaklar karanlığa mahkum oluyor. Çocuklarımız okuldan geç çıktığı için onlar için endişeleniyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete