ROPÖRTAJ

MAHALLENİN YETER ABLASI, MUHTAR ADAYI

Aydınlıkevler Mahallesi muhtar Adayı Yeter Tekine;

MAHALLENİN YETER ABLASI, MUHTAR ADAYI
12-02-2019 17:20
Google News

 “Aydınlıkevler’i aydınlatabilmek için aday oldum”

 

Yeter Abla…

Yeter Tekine…

On parmağında on marifet bir ev hanımı.

Balıkesir Edremit’e,

Kadınlarla yaptığım 3 günlük tatilde,

O da vardı yanında.

Tuttuğunu koparabilen,

Elini masaya vurabilen kadınlardan.

Sesi gür çıkıyor.

Aydınlıkevler’in Muhtar Adayı şimdi.

Mahallesini yönetmek istiyor.

Sorunlara vakıf.

Projeleri var.

Ne istediğini bilen muhtar adaylarından.

Dolu dolu bir söyleşi oldu.

Aydınlıkevler Sakinlerine duyurulurJ

 

Yeter Tekine kimdir?

“Lise mezunuyum. Ev hanımıyım. 5 çocuğum var. Şimdi onları okutuyorum. Eşim serbest meslek sahibi. Konu komşusuyla, akrabalarıyla ilgilenmeyi seven, sorunları dinleyen, üzerine düşeni yapmaya çalışan bir yapım var. Girişken ve kararlı bir duruşa sahip omluğum söylenir hep”

-Muhtar adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

“Ömrümün çoğu, Aydınlıkevler Mahallesi’nde geçti. Bu mahallenin her karışını iyi biliyorum. Bu mahallede oturan herkesle mutlaka muhabbetim olmuştur. Dediğim gibi, herkesi dinlemeyi seven, gerek bireysel gerek çevresel sorunlarını çözmek için çabalayan biriyim. Bu yüzden bu mahallede sohbet etmediğim kimse kalmamıştır. Mahallemizin eksiklerini de beklentilerini de artık gayet iyi biliyorum. Hızla nüfusu artan mahallemizde hizmetler yarım yamalak. Ne yazık ki hizmet ve yatırımlardan eşit derecede faydalanamıyoruz. Bu açığı kapatabilmek için elini masaya vurabilen bir muhtarın göreve gelmesi gerekiyor. Çevremle bunları konuşurken, benim aday olabileceğim önerisini sundular. Aklıma yattı. Kısa bir istişare süreci geçirdim. Gelen olumlu tepkilerden sonra muhtar adayı olmaya karar verdim”

-Peki görev verilirse neler yapacaksınız?

“Mahalle sakinlerinin tamamı ile iyi insani ilişkiler kurmak, hepini tek tek dinlemek, görüşlerini almak, öncelikli adımım olacak. Bu mahalleye neler yapılabileceğini tartışacağız. Yeşil alan sıkıntımız var. Mahalle sakinlerinden en fazla gelen talepler arasında yeşil alan ve parklar var. Dinlenebileceğimiz, gölgesine sığınabileceğimiz alanlar istiyoruz. Temiz sokaklar, çocuklarımız için güvenli oyun parkları, gençlerimiz için spor alanları ve kütüphane istiyoruz. Bunları hayata geçirebilmek için bürokratik aşamaları hızlıca aşabilmek gerekiyor. Kararlı olmak gerekiyor. İyi diyalog kanalları ile bunu yapabileceğime inanıyorum.  Bunları yaparken ve yaptıktan sonra da mahalle toplantılarını düzenli olarak sürdüreceğim. Yoksul ailelerimiz var. Kendi imkânlarımızla yaptığımız yardımlar yeterli olmuyor. Yardım kuruluş ve dernekleri ile görüşerek bu ailelerin fark edilmesini, yardımlardan faydalanabilmelerini sağlayacağım”

-Son olarak ne söylemek istersiniz?

“Şimdiye kadar zaten mahalle sakinlerimizin yanındaydım, sorunlarını dinleyip, çözüm aramaya çalışıyordum. Muhtar olduktan sonra elimdeki yetkileri kullanarak daha faydalı olabileceğim. Bana bu şansı vermelerini istiyorum. Aydınlıkevler Mahallesi’nde daha aydınlık günler için göreve talibim. 7-24 kapım da telefonum da herkese açık olacak. Daha doğrusu kendilerine bu şansı vermeliler, çünkü bu mahalleyi daha iyi yönetebilmek mümkün. Bunu gerçekleştirmek istiyorum. Mahalle sakinleri, 5 dakika düşünler, 5 yıllık muhtarlarını öyle seçsinler”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete