GÜNDEM

Malabadi Köprüsü için kollar sıvandı

Artuklular tarafından 1147 yılında inşa edilen ve UNESCO dünya mirası geçici listesinde yer alan tarihi Malabadi Köprüsü’nün turizme kazandırılması için Batman Valiliği ve Kozluk Kaymakamlığı koordinasyonunda yapılacak peyzaj çalışmaları için kollar sıvandı.

05-02-2024 00:00
04-02-2024 18:34
Google News

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında, köprünün Kozluk sınırında bulunan kısmında; kafeterya, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, seyir terası, kademeli oturma ve dinlenme alanları yapılarak, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. Kozluk sınırlarında yapılacak proje sayesinde Malabadi’nin görkemi, Batman Çayı seyir terasından izlenebilecek. Tarihi taş köprüler içerisinde kemeri en geniş olma özelliğine sahip olan Malabadi Köprüsü’nün, görkeminin rahat izlenmesi için seyir terası, açık ve kapalı kafeteryalar ile çocuklar içinde oyun grupları yapılacak.

BÖLGE TURİZMİNİN YENİ DURAĞI OLACAK

Kozluk sınırında Batman Çayının sol sahil şeridinde Batman Özel İdaresince peyzaj çalışmalarına başlanacak. Peyzaj çalışmaları tamamlandığında ise UNESCO dünya mirası geçici listesinde yer alan Malabadi Köprüsü, yerli ve yabancı turistlerin yeni durağı olacak. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete