GÜNDEM

MALABADİ’Yİ 4 DİLDE ANLATIYOR

1147 yılında Artuk Beyliği döneminde yapıldığı bilinen ve çeşitli rivayetlere konu olan Malabadi Köprüsü, yerli ve yabancı turistlere 4 dilde anlatılıyor.

MALABADİ’Yİ 4 DİLDE ANLATIYOR
20-04-2017 19:58
Google News

Diyarbakır-Batman İl Sınırında yer alan ve doğası ile büyüleyen Malabadi Köprüsü,  Abdulsamed Islanmaz isimli vatandaş tarafından turistlere Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde anlatılıyor. Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde ikamet eden Islanmaz, tarihi köprünün hikayesini turistlere anlatarak rehberlik yapıyor.

“MALABADİ KÖPRÜSÜNÜN KÜRTÇE ŞARKISINI İLK BEN OKUDUM”

Çocuk yaştan beri yerli ve yabancı turistler için rehberlik yaptığını söyleyen Islanmaz, tarihi köprüyü 4 dilde anlatarak turist çekmeye çalıştıklarını belirtti. Malabadi Köprüsünün Türkçe türküsünü ilk kez Kürtçe okuduğunu söyleyen Islanmaz “Çocukluğumdan beri Malabadi’de kalıyorum. Malabadi’nin tarihini, kültürünü yabancı ve yerli turistlere anlatıyorum. Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Rusça anlatmanın yanı sıra Malabadi Köprüsünün türküsünü de Kürtçeye çevirdim. O bizim bestemiz. Öğrendiğim yabancı dilleri kendi imkânlarımızla öğrendik” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?