SİYASET

Maliye Bakanı hemşerilerine üç dilde seslendi;

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman mitinginde hemşerilerine Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendi.

28-03-2024 00:54
27-03-2024 20:00
Google News

Konuşmasına Türkçe, Kürtçe ve Arapça hoş geldiniz diyerek seslenen Şimşek “İnsan odaklı hizmet, üretken ve rekabetçi bir Batman, doğal afetlere karşı dirençli bir şehir, akıllı ve dijital uygulamalarla geleceğe hazır bir Batman istiyorsanız, onun adresi belli. Onun adresi AK Parti belediyeciliği. AK Parti Batman Belediye Başkanı Adayı Adil Sebati Ceylan, bu vizyon ve ilkelerle Batman'ı geleceğe taşımaya hazır. Teşvik ve finansmanla Batman'ı kalkındırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. İnsana yatırım için önce Batman'a bir üniversite kazandırdık. 2007'de açılan Batman Üniversitesinde bugün 17 bin öğrencimiz okuyor. 21 yılda Batman'da derslik ve öğretmen sayısını 3'e katladık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 35'ten 15'e düştü. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 52'den 24’e düştü” dedi.

BATMAN'I GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ

AK Parti hükümetleri döneminde eğitime muazzam yatırım yapıldığını anlatan Şimşek, Batman'da sağlıkta devrim yaptıklarını, hastane ve yatak sayısını 6'ya, doktor sayısını 9'a, ambulans sayısını 26'ya katladıklarını vurguladı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni büyüttüklerini, Diş Hekimliği Fakültesi kurduklarını, 500 yataklı Devlet Hastanesi'nin yapımının sürdüğünü aktaran Şimşek, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi'ni Batman'a kazandıracaklarını aktardı. 21 yılda 25 milyar liradan fazla yatırım gerçekleştirdiklerini ve bölünmüş yol uzunluğunu 11 kat arttırdıklarını bildiren Şimşek, köprü ve tünellerle Batman'ın altyapısının çok daha güçlü olduğuna dikkat çekti. Havalimanı inşa ettiklerini, Batman'ın bereketli topraklarını suyla buluşturduklarını söyleyen Şimşek, artık Batman'da tarıma dayalı sanayinin geliştiğini anlattı. Önümüzdeki dönemde Sağ Sahil Sulama Projesi'ni hayata geçireceklerini ifade eden Şimşek “İluh Deresi'ni ıslah edeceğiz. Batman'ı gelişmiş bir şehir haline getireceğiz. Kentsel dönüşümü birlikte başaracağız. Organize Sanayi Bölgesi 1990'da kurulmuş. Sadece 1-2 tane fabrika vardı. Bugün Organize Sanayi Bölgesi'nde 140 fabrika var. Bu fabrikalarda 12 bin 500 kardeşimiz çalışıyor. Batman sanayileşiyor. Batman, katma değer zincirinde de yukarı çıkıyor. Konfeksiyon ve tekstil sektöründe 40 bin Batmanlı kardeşimiz çalışıyor. Çünkü biz Batman'a yatırım yaptık. Batman'ın önünü açtık. Batman'a 6. bölge teşvikleri veriyoruz. O nedenle Batman büyük bir cazibe merkezi. Raman Organize Sanayi Bölgesi, Oyma Taş Organize Sanayi Bölgesi, Samanyolu Tekstil Organize Sanayi Bölgesi ve Sera Organize Sanayi Bölge olmak üzere 4 organize sanayi bölgesinin çalışmasını yürütüyoruz. Bunlar devreye girdiğinde 40 bin kardeşimize istihdam sağlayacağız” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mahoni
Mahoni 4 hafta önce
Şimşek batman ve tpao için en büyük felakettir. Batman'a hiçbir faydası olmamış, eşimizdekinin peşine düşmüştür. Zengin sevici olmuştur.
Muhammed
Muhammed 4 hafta önce
Batman uluh deresi yıllarca aynı şekilde ve başkanlık seçimin de veya belediyecilik seçimin de aynı vaazları verip milleti kaldırmanın manası yok Allah korusun yağmur yağdığı zaman veya sel olduğu zaman batman aynı belediye ye gelince tamam hep dem parti kazanıyor ona da eyvallah ama kayyum atandığı zaman akp nin eline geçiyor o zaman yapsaydı bide mecliste Kürtçe konuştukları zaman kesilen mikrofonlar ya onlara ne demeli ya siyaseti bırakın yada doğu tarafına gelip Kürtlerden oy istemeyi bırakın
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete