TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mardin'de 100. Yıl Halk Kütüphanesi açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, "Bilgiye ulaşmanın en güvenli kaynağı, alanı kütüphanelerimiz. Bilgiyi çocuklarımızın, gençlerimizin ayağına kadar getirmek için hep birlikte büyük bir savaş veriyoruz." dedi.

Mardin'de 100. Yıl Halk Kütüphanesi açıldı
31-12-2023 02:37
30-12-2023 17:39
Google News

Yazgı, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Mardin'in Mazıdağı ilçesine kazandırılan "100. Yıl Halk Kütüphanesi"nin açılışına katıldı.

Açılış töreninde konuşan Yazgı, yerel idarecilerle güç birliği yaparak kütüphane sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Yazgı, "Bakanlık olarak kütüphanelerimizi halkımızın hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bazen yeni binalar yapıyoruz. Bazen belediyelerimizle kaymakamlarımızla valiliklerimizle birlikte bir binayı kütüphane haline getiriyoruz. Bilgiye ulaşmanın en güvenli kaynağı, alanı kütüphanelerimiz. Çocuklarımızın güvenli bilgiye, güvenli ortamda ulaşması Cumhurbaşkanı'mızın özel talimatı" dedi. 

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ile yaptıkları çalışmayla kentte İl Halk Kütüphanesi'nin temelini şubat ayında atıp 1 yılda da tamamlayacaklarını ifade eden belirten Yazgı, bir yandan "asrın felaketi"nden etkilenen illerde imar çalışmalarının yürütüldüğünü, bir yandan da ülke genelinde kütüphane açılışları yaptıklarını aktardı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete