TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mardin'de bayramlaşma programına Süryaniler ve Yezidiler de katıldı

Mardin'de, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına Süryani ve Yezidi vatandaşlar da katıldı.

Mardin'de bayramlaşma programına Süryaniler ve Yezidiler de katıldı
11-04-2024 02:50
10-04-2024 20:51
Google News

Farklı dil ve dinden vatandaşların huzur içinde bir arada yaşadığı "hoşgörü kenti" Mardin'de Polisevinde düzenlenen bayramlaşma programına Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ile Süryani cemaati mensupları ve Yezidi vatandaşlar da katıldı.

Vali Tuncay Akkoyun, AA muhabirine, Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Birlik ve beraberliğin şehri Mardin'de bütün vatandaşlarla bir arada bayramı kutladıklarını ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:

"Süryani ve Yezidi vatandaşlarımızın da katılımıyla birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde bayramlaşma programımızı gerçekleştiriyoruz. Ramazan Bayramı'nın ülkemize, şehrimize, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Rabb'im birliğimizi ve beraberliğimizi artırsın inşallah. Bayramın, dünya coğrafyasında zulüm gören başta Gazze olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulmün ve sıkıntıların giderilmesine de vesile olmasını diliyorum."

Bayramda seyahat edecek vatandaşlara trafik kurallarına uymaları tavsiyesinde bulunan Akkoyun, "Bayram sevincimiz hüzne dönüşmesin." dedi.

Vali Akkoyun, ayrıca 10 Nisan Polis Haftası'nı da kutladıklarını belirterek, emniyet mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete