GÜNDEM

MARDİN’DE İLK ADIM ATILDI

SIRA BATMAN’DA…

MARDİN’DE İLK ADIM ATILDI
08-01-2019 17:43
Google News

Öğretim Görevlisi Burhan Zorluoğlu, gazetemiz aracılığı ile başlattığı “taziye yemekleri kaldırılsın” kampanyasını kamuoyuna bir kez daha hatırlattı, Mardin’de atılan adımın, Batman’da da atılmasını istedi.

Dinimizde taziye yemeği kültürünün, ölü evine yemek götürmek şeklinde olduğu, günümüzde ise tam tersi uygulama ile ölü evinin, yemek masrafı yapmak zorunda bırakıldığını belirten Zorluoğlu, Batman’da kurum ve STK yetkililerini taziye evinin kaldırılması yönünde inisiyatif almaya çağırdı.

“STK VE KURUMLAR, ÇEKİMSER DURUYOR”

Zorluoğlu, oysal medya hesabından yaptığı duyuruda “Batmanımızda hemen hemen herkesin şikâyetçi olduğu taziye sahibinin yemek verme uygulamasının kaldırılması için geçen haftalarda Batman Sonsöz Gazetesi aracılığıyla başlattığım kampanyaya üzülerek söylemek isterim ki büyük bir destek verilmedi. Aslında hemşerilerimize tek tek sorduğumuzda çoğunun bunun ekonomik olarak kendilerini yıprattığını ve kaldırılmasının şart olduğunu ifade etmekteler. Ancak ne hikmetse toplumun yararına olan böyle bir kampanyaya gerek STK’lar, gerek yöneticilerimiz, gerek kurumlarımız ve vatandaşımız destek konusunda çekimser durdular. Komşu ili Diyarbakır’da uzun bir zamandır artık yemek kalkmıştır. Şimdi de komşu il Mardin’de dayısı vefat eden AK Parti Milletvekili Sayın Cengiz Demirkaya, taziye süresince yemek vermeyerek Mardin’de yemeğin kaldırılmasına destek vermiştir. Birçok toplum yararına olan konuya öncülük eden Batman, bu konuya maalesef duyarsız kalmıştır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete