TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mardin'de kara gün unutulmuyor

Mardin'in Derik ilçesinde art arda meydana gelen, 1 polis memurunun şehit olduğu, 20 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı iki kazada yaralanan ve yaşamını yitirenlerin yakınları yaşadıkları acıyı unutamıyor.

Mardin'de kara gün unutulmuyor
19-08-2023 14:02
19-08-2023 14:05
MARDİN
Google News

Derik'in Üçyol mevkisinde 20 Ağustos 2022'de art arda meydana gelen trafik kazalarında polis memuru Yahya Ergin ile İnan Berk, İbrahim Halil Has, İsa Ayebe, Ahmet Aktay, Ünal Ekinci, Bese Bağlayan, Mülkiye Acar, Hamit Akkoyun, Servan ve Mihriban Tanrısever, Fesih, Kemal ve Velat Dağ, İrfan Aktaş, Baran Açan, Hatip Denk ve Sitti Abul, Bover Babur ve Necla Önen hayatını kaybetmiş, 48 kişi yaralanmıştı.

Kazada ağır yaralanan Nofa Çelik (84) ise 20 Ocak 2023'te tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Kazada yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınları, o günü unutamıyor.

Kazada yaşamını yitiren Sıttı Abul'un oğlu Serhat Abul, geçen yılki kazada annesini ve bir çok yakınını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Kazanın yaşandığı bölgede annesiyle evlerinin bahçesinde olduklarını anlatan Abul, "Birinci kaza olunca olay yerine gittim. Emniyet, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. Onların daha rahat çalışması için oradan ayrıldım. Tekrar annemin yanına geldim. Birlikte evimizin önünde yürüyorduk. Büyük bir ses duydum ve bir tırın geldiğini gördüm. Anneme, 'Koş başka bir araç geliyor, insanların içine dalacak.' dedim. Bir anda patlama sesi geldi, toz duman her yeri kapladı." diye konuştu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete