TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mardinli itfaiye eri sahiplendiği kedi Enkazı yanından ayırmıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipte yer alan Ali Çakas, geçen yıl Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışmasında enkazdan çıkardığı ve sahiplendiği kediyi yanından ayırmıyor.

Mardinli itfaiye eri sahiplendiği kedi Enkazı yanından ayırmıyor
28-01-2024 18:15
28-01-2024 18:16
Google News

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde görevlendirilen Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, depremlerle yıkılan Atatürk Mahallesi'ndeki Akan Apartmanı'nın enkazından 129. saatte 5 kişiyi, 2 kedi ve 3 muhabbet kuşunu sağ çıkardı.

Ekip, kedilerden biriyle muhabbet kuşlarını sahibine ulaştırdı; sahibi çıkmayan diğer kedinin bakımını ise itfaiye eri Ali Çakas üstlendi.

Çakas, "Enkaz" adını verdiği kediyi Mardin'e getirdi. Evinde özenle baktığı, yanından ayırmadığı kedisine, özel hazırlattığı itfaiye kıyafetini giydiren Çakas, kedisini parklarda gezdiriyor, depremin etkisini onunla birlikte atlatmaya çalışıyor.

- "Onunla güzel vakit geçiriyoruz"

​​​​​​​Çakas, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, ülke olarak depremin acısını hala yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

"Enkaz" adının biraz buruk olduğu için kedisine ayrıca "star" ismini de verdiklerini kaydeden Çakas, ekip olarak gittikleri Nurdağı bölgesinde enkazın altından birçok canlı çıkardıklarını anımsattı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete