TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Marfa, Sera AVM’de sergi açıyor

Kütahya’da bulunan Marfa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 1 yıl boyunca sanat atölyesinde üretilen dünyada fiber art olarak bilinen çalışmalarını, 3 Eylül Pazar Günü saat 14.30’da Kütahya Sera AVM’de görücüye çıkaracak.

Marfa, Sera AVM’de sergi açıyor
31-08-2023 17:01
01-09-2023 10:20
BATMAN
Google News
Çocukların eğitimini alanında uzman eğitimci kadrosu ile destekleyip gelişim süreçlerini yakından takip etme misyonu ile faaliyet yürüten Marfa, uzman eğitimci kadrosu, psikologlar ve çocuklarla işbirliği sayesinde oluşturduğu eserlerden sergi açacak. 
“ÇOCUKLARIMIZIN EKİP RUHUNU HİSSETMESİNE YARDIMCI OLUYORUZ”
Marfa Yönetim Kurul Üyesi Rabia İncepınar, sergiye tüm Kütahya Halkını davet ederken “Çocuklarımızın gelişim sürecinde oyunun, akran ilişkilerinin, günlük yaşam becerilerinin kazanımı ve sürdürülmesinin büyük öneminin farkındayız ve ders dışı çalışmalarımızı bu alanlarda yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Kurumumuzdaki sanat atölyemizi çocukların gelişim süreçlerini desteklemek için bir araç olarak kullanmakta olup sanatın iyileştirici gücüne kurum olarak gönülden inanmakta ve destek vermekteyiz. Sanat atölyemizde yaptığımız çalışmalar aracılığıyla çocuklarımızın ekip ruhunu hissetmesine, çalışmayı başlatma, sürdürme ve sonlandırma hazzını tatmasına destek oluyoruz. Bu sayede akran ilişkilerinin kurulması ve sağlamlaştırılması desteklenmekte, çocukların yaşam becerileri güçlenmektedir. Tüm bunlar atölyemizde çocuklarımıza eşlik eden psikolog ekip arkadaşımız ile yürütülmekte ve çocuklarımızın gelişim süreçleri yakından gözlemlenmektedir. Çocuklarımızın grup içerisindeki davranışları ile istek ve ihtiyaçları görülmekte, uzman eğitimci kadromuz ile iş birliği halinde çocuklarımıza ihtiyaç duydukları alanda gerek bireysel gerek grup olarak destek verilmekte ve müdahale programları tasarlanmaktadır” dedi.
KEŞİF YOLCULUĞU…
Sanat atölyesiyle çocukların kendi ilgi alan ve yeteneklerini görmesini sağladıklarını belirten İnceponar “Gerekli anlarda uygun yönlendirmeler almamış çocuklarımız için kendilerine gerçekleştirdikleri keşif yolculuğunun atölyemizde başlaması kurum olarak en büyük motivasyon kaynağımızdır. Yönlendirme almamış çocuklarımız adına bu çıktıyı çok değerli bulmakla birlikte zaten uygun yönlendirme ve desteği almış öğrencilerimiz için kendilerini tanıma yolculuğunun zenginleştirilmesini sağlayacak uygun malzeme ve ortamı onlara sağlamaktayız. Psikolojik rahatlama yöntemlerinin, stres ve kaygıyla baş etme becerilerinin, psikolojik sağlamlığın korunması ve sürdürülmesinin mümkün olan yollarının keşfedilmesi için çalışmalarımızı şekillendirmekteyiz. Bu keşif yolculuğunda çocuklarımıza uzman kadromuz ve sanat atölyemiz eşlik etmektedir. Sanatın iyileştirici gücünün bir rehabilitasyon merkezine uzman kadro ve altında yatan yapılandırılmış kazanımlarla uyarlanmış olması ile biricikliğimizin farkındayız. Misyon ve vizyonumuzu tüm bunlar ışığında her geçen gün şekillendirmekte ve güçlendirmekteyiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete