EKONOMİ

Market ve pazar arasında uçurum

Batman'da zincir marketlerin manav reyonları ile semt pazarlarındaki fiyat farkı tepkilere neden oluyor.

Market ve pazar arasında uçurum
13-02-2024 14:47
13-02-2024 14:48
BATMAN
Google News

Zincir marketlerin manav reyonlarında meyve ve sebzeler, semt pazarlarına göre yüksek fiyatlardan satışa çıkıyor. Bazı zincir marketlerde domates 50, biber 50, portakal 20, ayva 20, elma ise 25 liradan satılırken, semt pazarında ise fiyatlar göre 12-15 lira arasında değişiyor.

BÜYÜK BİR UÇURUM VAR

Alo Tevşo Pazarında yıllardır pazarcılık yapan esnaf "Biz çocukluğumuzdan beri meyve sebze ticaretindeyiz. Alışverişte halkın yanındayız. Pazardaki meyve ve sebze ile markettekini bir tutma şansımız yok. Markette 20-25 lira olan elma, pazarda 15 liraya satılıyor. Bu kadar fiyat farkının olmaması lazım. Markette 20 lira olan bir portakal pazarda 10 liradır. Marketlerde domates 50 liraya satılıyor, pazarlarda ise 30 liradan alıcı buluyor. Aralarında çok büyük bir uçurum var. Onun için biz elimizden geldiğince halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Vatandaşımız da buna saygı duyarak, bizi tercih etmelidir. Pazardaki mal marketteki mala göre daha kalitelidir. Halka elimizden geldiği en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.


 HABER: Hatice Türkan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mustafa
Mustafa 2 ay önce
Ben meyve sebze alışverişlerini zincir marketler dışında başka yerden almam pazarda daha pahalliya satıyorlar vergi kira odememelerine rağmen daha fazla para kazanma hırsına girmişler
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete