EĞİTİM

MASAL GİBİ PROJE

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Masalları Projesi kapsamında açtığı youtube kanalında öğrenciler için masallar seslendiriyor.

MASAL GİBİ PROJE
27-07-2020 18:40
Google News

 

ÖĞRETMENLERİN ANLATTIĞI MASALLAR, YOUTUBE’DE YAYINLANIYOR
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, öğretmenlerin anlatıp öğrencilerin resimlendirdiği Anadolu Masallarının Türkçe ve İngilizce anlatımlarını içeren bir Youtube kanalı kurdu. Proje kapsamında akademik heyet oluşturularak, en sevilen Anadolu Masalları derlendi. Bu masallar, Türk Dili, çocuk edebiyatı, halk bilimi, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alan uzmanı akademisyenlerce incelendi, okul öncesi, 1. 2. ve 3. 4. sınıf düzeylerine göre üç gruba ayrıldı.

PROJE BATMAN’DA BAŞARIYLA YÜRÜTÜLÜYOR  
Batman’da Bağlar Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Büşra Hattapoğlu, Batman Anadolu Masalları İl Koordinatörü olarak projede yer aldı. Hattapoğlu, nenesinden dinlediği masalı Hasankeyf’te Zeynelbey Türbesi önünde seslendirdi. Masalın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Youtube kanalında yayınlanacağı açıklandı. 

25 ÖĞRETMEN, MASAL SESLENDİRMESİ YAPIYOR
Batman’da 25 masal öğretmeni, Anadolu Masalları Projesi kapsamında masal seslendirmesi yaparken, Projenin yürütülmesinde görev alan TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni Hüseyin Demir: “Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerinin gelişmesi, milli ve manevi değerlerimizi benimsemesi ve bu değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmesinde masal geleneğimizin önemi büyüktür. Masal anlatma ve dinleme geleneğimiz toplumumuzun en önemli kültür ögelerinden biridir. Fakat zamanla bu geleneğiniz unutulmaya başlandı. Bakanlığımızın başlattığı Anadolu Masalları Projesiyle birlikte biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalara başladık. Şu an yaptığımız çalışmayla birlikte ilimize ve bölgemize özgü masalları derleyip masal öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize aktaracağız. Bugün İlimize özgü “Altın Taç” masalı Anadolu Masalları İl Koordinatörümüz Büşra Hattapoğlu Hocamız tarafından anlatılarak öğrencilerimize sunulacak. Masal  öğretmenlerimiz tarafından seslendirilen bu masallar, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün youtube kanalında yayınlanıp, WhatsApp üzerinden de veli ve öğrencilerimize gönderilecek." dedi. 

ÖĞRETMENLERE MASAL EĞİTİMİ VERİLİYOR
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Batman’da talep eden öğretmenlere masal anlatıcılığı hizmet içi eğitimi veriliyor. Önümüzdeki dönem de öğretmenlere masal anlatıcılığı eğitimi verileceği belirtiliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete