EĞİTİM

MASALLAR ENGEL TANIMADI

Batman Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Hayalimdeki Masallara Dokun Projesiyle görme engellilerin hayallerini kabartmalı resimlerle masal kitapları haline getirdi.

MASALLAR ENGEL TANIMADI
15-06-2021 10:51
BATMAN
Google News

 

TÜBİTAK 2021 Yılı Lise Öğrenciler Araştırma Projeleri Yarışmaları kapsamında okulun meslek dersleri öğretmeni Zeynep Aslan'ın danışmanlığını yaptığı ve öğrenci Muhammed Yükselten ve Furkan Acar'ın Türk Dili ve Edebiyatı alanında hazırladığı proje, Türkiye finalinde ikinci oldu.

LİSELİ GENÇLER, GÖRME ENGELLİ BİREYLERİ ZİYARET EDEREK HAYALLERİNDEKİ MASALLARI DİNLEDİ

proje kapsamında liseli gençler, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulları ziyaret etti, hayallerindeki masalları dinledi ve bunları not etti. Görme engelli öğrencilerin anlattığı masallar, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından resmedildi. Resimlerin okullarının masal atölyesinde kabartmalı resim ve masal kitabı haline getirildi.

BU MASALLAR, KİTABA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ, İŞARET DİLİNE ÇEVRİLDİ

Masalların sesli betimlemesinin yapıldığını ve işaret diline de çevrildiğini anlatan Aslan, “Görme engelli çocukların kendilerini daha iyi ifade ettiğini, duygusal ve sosyal açıdan geliştiklerini gördük. Projenin tüm illere yayılmasını istiyoruz” dedi. 12'inci sınıf öğrencisi Muhammed Yükselten ve 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nun görme engelli öğrencisi Eyyüp Orhan ise, projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete