SİYASET

“MASTER PLANI KAYGI VERİCİ”

Abdullah Öcalan’ın Avukatı Mehdi Öztüzün, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin’de açıklanan 10 maddelik master planı ile ilgili değerlendirme yaptı.

“MASTER PLANI KAYGI VERİCİ”
08-02-2016 21:00
Google News

Güvenlik tedbirlerini içeren master planının kaygı verici olduğunu söyleyen Öztüzün “Ahmet Davutoğlu’nun 10 maddelik eylem planı, bir de yine 10 maddelik Dolmabahçe Mutabakatını karşılaştırın. Her şeyi ile karşılaştırın. Dolmabahçe açıklaması hepimizi heyecanlandırmıştı. Ama bu açıklanan 10 madde, bırakın heyecan uyandırmayı, beni daha da kaygılandırdı. Maalesef böyle devam ederse, yine ülkenin her yerine cenazeler gelmeye devam edecek” dedi.

“AĞIRLAŞTIRILMIŞ TECRİDE VE ÖLÜMLERE HAYIR”

Kalıcı bir çözüm için Öcalan’a uygulanan tecridin ve bölgede uygulanan sokağa çıkma yasaklarının sona ermesi gerektiğini savunan Avukat Mehdi Öztüzün “Türkiye devletine karşı silahlı mücadelenin sonlandırılması (silah bırakma değil. Ortadoğu cehenneminde silah bırakmak mümkün değil) için silahlı güç ve Kürt halk önderi (Kürt ulusal hareketi, Başmüzakerecimiz diyor) ile müzakere dışında bir yol mümkün değil. İlk kez kış ayında çatışmalar alevlendi, bahar aylarına bu çözümsüzlükle girildiğinde yaşanacakları ve gidecek canları engellemek için acilen Kürt halk önderi ile müzakere başlatılıp, Kürt ulusal hareketi ile anlaşmak gerekir. Bu gelişmezse Kürdistan, Suriyeleşir -ki öyle oldu- Türkiye’nin batısı da Yugoslavyalaşır ve bunun halklara ve ezilenlere hiç bir kârı olmaz. Ağırlaştırılmış tecride, sokağa çıkma yasaklarına ve ölümlere hayır” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete