YAŞAM

MATEMATİĞİ, OKUL MUTFAĞINDA ÖĞRENİYORLAR

Batman'ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Yolağzı Köyü Ortaokulu’nda görevli Matematik Öğretmeni Mert Arar, derste öğrettiği konuları daha iyi kavramaları için öğrencilere okulun mutfağında yiyecekleri kullanarak uygulamalı eğitim veriyor.

MATEMATİĞİ, OKUL MUTFAĞINDA ÖĞRENİYORLAR
15-12-2021 09:06
BATMAN
Google News

Mert öğretmen matematik dersinde öğrettiği konuları mutfakta pekiştiriyor

DERSTE KESİRLE, MUTAFAKTA PİZZA…

Yolağzı Köyü Ortaokulunda 2 yıl önce göreve başlayan Arar, öğrencilere matematiği sevdirmek, dersi daha eğlenceli hale getirmek, matematiği soyut bir kavram olmaktan çıkarmak için sınıftaki dersin yanı sıra okulun mutfağında da uygulamalı eğitim veriyor.

Öğrencileriyle pizza ve pasta hazırlayıp, meyvelerle konu anlatımı yapan Arar “Elimizden geldiği kadar bazen okulun mutfağında, bazen köyün bir sokağında her şekilde eğitim vermeye çalışıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz matematiği seviyor, daha kalıcı öğrenmeye başlıyor. Sonraki konuları öğrenmeye daha istekli oluyorlar. Öğrenme için en çok gerekenlerden biri de istek. Bu isteği de bu şekilde sağladığımız zaman çok kalıcı öğrenme sağlıyoruz. Örneğin, kesirlerle ilgili ders işledikten sonra pizza hazırlayarak uygulamalı anlatım yapıyorum” dedi. 5. sınıf öğrencisi Kübra Keskin, uygulamalı dersler sayesinde Matematiği daha iyi anladıklarını ve eğelenerek öğrendiklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?