EĞİTİM

MATEMATİĞİ, YOUTUBE’DEN ANLATIYOR

Batman'da özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan Baki Özmen, okul dışındaki zamanlarında video paylaşım sitelerinde öğrencilere yönelik matematik dersleri düzenliyor.

MATEMATİĞİ, YOUTUBE’DEN ANLATIYOR
03-01-2019 17:23
Google News

DERSHANEYE GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLUYOR

Matematik konularını prodüksiyon ortamında çekip "bakikimatematik" adıyla youtube kanalından paylaşan Özmen, böylece özel ders alma imkanı olmayan, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yardımcı oluyor. İnternet üzerinden 3 ay önce eğitimlere başlayan Özmen, şuana kadar bini aşkın takipçiye ulaştı.

AMACIM MATEMATİĞİ ÖĞRENCİLERİMİN AYAĞINA GÖTÜRMEK

Çeyrek asırlık meslek hayatına yeni bir heyecan kattığını anlatan Özmen iki amaçla yola çıktığını, bunlardan birinin Anadolu'nun en ücra köşesindeki öğrencinin ayağına matematiği götürmek diğer amacının ise Türkiye'nin 2023 ve 2071 vizyonuna matematikle destek vermek olduğunu söyledi. Özmen “Her hafta yeni bir konuyla öğrencilerin karşısına çıkıyorum. Bu dersleri bir prodüksiyonda çekiyorum, anlatıyorum. Haftada bir bazen de 10 günde bir montajlayıp youtube üzerinden 'bakikimatematik' adlı youtube kanalıyla internetten yayına veriyorum. Amacım Anadolu'nun en ücra yerindeki öğrencilerin ayağına matematiği götürmek. Anadolu'nun ücra yerlerinde imkanı olmayan çocuklara biraz daha yakın olma adına, çocukların matematiğe ilgisini biraz daha artırmak, onları matematiğe yakınlaştırmaya çalışıyorum. Bu işi severek yapıyorum. Mizah ve matematiği birlikte kullanarak daha fazla kişiye ulaşacağıma inanıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete