GÜNDEM

MAVA EKİBİ, GÖZALTINA ALINDI

Mava Dağı’nda PKK’lılara ait mezarlığın yıkıldığı gerekçesiyle Batman’dan olay yerine giden ekip, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı

MAVA EKİBİ, GÖZALTINA ALINDI
22-10-2015 20:43
Google News

Gercüş’ün Mava Dağı’nda bulunan PKK’lılara ati mezarlığın, güvenlik güçleri tarafından yıkıldığı öne sürüldü. Olay yerinde inceleme yapmak üzere Batman’dan yola çıkan ve aralarında Milletvekili Adayları Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli ve Kadir Tunç ile Avukat Mehdi Öztüzün’ün de bulunduğu ekip, güvenlik güçleri tarafından engellendi. Mava’ya girişleri önlenen Mehdi Öztüzün’le birlikte 20 kişilik ekip, abluka altına alınan köyde mahsur kaldı. Siirt’te bekleyişini sürdüren Milletvekili Adayları, gözaltına alınan kişiler serbest bırakılıncaya kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini açıkladı.

“SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR”

Öte yandan bölgede seçim çalışmaları yürütürken güvenlik güçleri tarafından engellendiklerini açıklayan Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran “Yol boyunca rutin kontrol adı altında defalarca keyfi olarak durdurulduk. Bu keyfi uygulamayı yapanlar ve bunun emrini verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bu davayı götüreceğiz” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete