GÜNDEM

MAZLUM DER, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

MAZLUM DER, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

MAZLUM DER, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
19-02-2015 18:11
Google News

 “SIĞINMACILAR İÇİN GIDA YARDIMI YAPILSIN”

Mazlum Der, gündemdeki bazı konularla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Endişe ile izledikleri bazı konular ile ilgili açıklama yapma gereği duyduklarını söyleyen Şube Başkanı Hasan Argünağa “Kentimize sığınan ve kış koşullarında çalışma alanları kısıtlı olan, çalışıp da ücretlerini alamayan veya düşük alan Suriyeliler çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Yarı aç geceleyen yüzlerce sığınmacı için Valimizi, devlet kurumlarını, sivil toplum örgütleri ile halkımızı duyarlı olmaya, ivedilikle gıda yardımı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ, SÜRECİN RUHUNA AYKIRI

İç Güvenlik Paketi’nin çözüm sürecinin ruhuna aykırı olduğunu ifade eden Argünağa “Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü için yürütülen çözüm sürecinin ruhuna aykırı olarak hükümetçe gündeme getirilen İç Güvenlik Paketi acilen geri çekilmelidir. Bu paket iç güvenliğe değil, güvensizliğe hizmet edecektir” dedi.

İRAN’IN POLİTİKASI KABUL EDİLEMEZ

İran’da hakkında idam cezası verilen 22 yaşındaki Saman Naseem’in infazının durdurulması konusunda çağrı yapan Argünağa “İran’ın, Kürtlere, Belucilere, Sünnilere ve diğer etnik – mezhebi - dini gruplara reva gördüğü baskı ve cebir politikası kabul edilemezdir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete