GÜNDEM

MECLİS ÜYELERİ, SİYAH KURDELE TAKTI

Batman Belediyesinin Ekim Ayı Meclis Olağan İlk Toplantısı, haklarında tutuklama kararı verildikten sonra Ankara ve Kırıkkale’ye sürgüne gönderilen canlı kalkanlar için siyah kurdeleler takılarak gerçekleştirildi.

MECLİS ÜYELERİ, SİYAH KURDELE TAKTI
06-10-2015 21:13
Google News

Belediye Meclis Toplantısı’nda, Sason’da güvenlik güçleri ile bir grup PKK’li arasında çıkan çatışmalarda canlı kalkan eylemi başlattıkları için haklarında tutuklama kararı verilen, aralarında Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, iki meclis üyesi, İlçe ve Belde Belediye Eşbaşkanlarının da bulunduğu 26 seçilmiş için siyah kurdeleler takıldı. Toplantıda konuşan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, duruma sessiz kalan AKP’li belediye meclis üyelerini eleştirerek “Tayyib Erdoğan gelip geçicidir, burada Vali de gelip geçicidir ama sizler de, bizler de bu şehrin insanları olarak burada kalıcıyız, yarın öbür gün yine biz birbirimizin yüzüne bakacağız” dedi.

AK PARTİ’Lİ ÜYELER, DURUMA SESSİZ KALDI

Özdemir, açıklamasının devamında “Kanın dökümlememesi için canını siper edenler cezaevine atıldı, sonra da Sincan ve Kırıkkale’ye sürgün edildi. Ben, AK Parti’li Meclis Üyelerine sesleniyorum. Bu bölgede bizim ve sizin çocuklarınız ölüyor, onların çocukları maalesef burada değildir, onların çocukları gemicikleri ile oynuyorlar. Duruma sessiz kaldıkları ve geçmiş olsun nezaketinde bulunmadıkları için kendilerine eleştirimizi sunuyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete