SİYASET

MECLİS ÜYESİ ADAYLARI, KIYMETE BİNDİ

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için Batman Merkez Belediye Başkan Adayları açıklanmasına rağmen, Batman ve İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayları halen gizemini koruyor.

MECLİS ÜYESİ ADAYLARI, KIYMETE BİNDİ
21-01-2019 17:30
Google News

31 Mart Yerel Seçimleri için partilerin belediye başkan adayları netlik kazandı. Batman’da adayını açıklayan ilk parti, CHP oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Batman’da İşadamı Enver Erdem’le seçimlere girme kararı aldı. Ardından AK Parti’de Belediye Başkan Adayı, netlik kazandı. Yalnızca 2 aday adayının bulunduğu partide İl Başkanı Murat Güneştekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Batman Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. HDP ise adayını geçtiğimiz hafta belirledi. Delegelerin seçimi ile temayül yoklamasından en fazla oyu alan, görevden uzaklaştırılmış Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve Parti Yöneticilerinden Songül Korkmaz, HDP Batman Belediye Eş Başkan Adayları oldu.

İLÇELERDE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

31 Mart Seçimleri nedeniyle en heyecanlı bekleyiş, partilerin belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi aday adayları arasında yaşanıyor. Seçime 71 gün kalmasına rağmen, partiler belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi aday listelerini henüz oluşturmadı. Batman Merkez Belediyesi için Belediye Başkan Adaylarının netlik kazandığı kentte, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adaylarında ise belirsizlik hâkim. Batman, Sason, Kozluk, Hasankeyf, Gercüş ve Beşiri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri aday adaylarının fazlalığı, heyecanı arttırıyor. Partiler ise ilçe adaylarını belirleme ve açıklamada işi ağırdan alıyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete