SİYASET

MECLİSİ, AMEDSPOR’UN RENKLERİYLE SÜSLEDİLER

HDP Milletvekilleri, ırkçı saldırıya uğrayan Amedspor’a destek için Meclis Toplantısına kırmızı-yeşil atkılarla katıldı.

MECLİSİ, AMEDSPOR’UN RENKLERİYLE SÜSLEDİLER
27-04-2016 22:02
Google News

Ankara’da gerçekleşen ve Amedspor’un 2-1’lik galibiyeti ile sonuçlanan Amedspor-Ankaragücü karşılaşması sonrası Amedspor’un yöneticileri, sahadaki bir grup tarafından saldırıya uğradı. Amedspor’a yönelik gerçekleşen ırkçı saldırıya HDP’li Vekiller Meclis sıralarından tepki gösterdi. HDP Grup Toplantısına Amedspor’un kırmızı-yeşil atkıları ile katılan HDP’li Vekiller, ırkçı saldırıyı protesto etti.

BATMANLI VEKİL, SALDIRIYI KINADI

Konuya ilişkin açıklama yapan Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Amedspor’a yönelik gerçekleşen ırkçı saldırıyı kınıyoruz. Amedsporlular, Diyarbakırlılar gelen taraftarları evlerinde misafir ederlerken gittikleri başka şehirlerde bu şekilde saldırıya maruz kalmaları ne ülkemiz için ne bölgemiz için ne de insanımız için iftihar edilecek bir durum değil, utanılacak bir durumdur maalesef. Resulullah (AS) demiş ki ‘Kim Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsa misafirine ikramda bulunsun’ Bunlar misafirdir, taraftarlar misafirdir. Umarım bundan sonra hiçbir futbol takımının taraftarları, grupları başka taraftarlara saldırmaz. Bu utanılacak duruma kendilerini ve ülkeyi düşürmezler” dedi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete