GÜNDEM

MECLİSTE BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Batman İl Genel Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. AK Parti grubundan Abdulvahap Akbaş tekrar aday olurken HDP grubundan ise Semra Güneş aday oldu.

MECLİSTE BAŞKAN DEĞİŞMEDİ
01-04-2021 19:37
Google News

 

KURADAN YİNE VAHAP AKBAŞ ÇIKTI
Yapılan ilk tur gizli oylamada 11'er oy alan adaylar için yapılan ikinci tur oylamada da eşitlik bozulmayınca yasa gereği kura çekimine gidildi. İl Genel Meclisi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Abdulvahap Akbaş tekrar İl Genel Meclis Başkanı olarak seçildi.

Başkan seçiminin ardından 1. ve 2. başkan vekilliği seçimlerinde de kura çekimine gidildi. 1. Başkan vekilliğine AK Parti grubundan İsmet Çelik, 2. başkan vekilliğine de AK Parti grubundan Hüseyin Yılmaz seçildi. İl Genel Meclis Başkanlığı asil kâtip üyeliklerine HDP gururundan İhsan Direk, AK Parti grubundan Ömer Güzel 22'şer oy ile seçilirken yedek kâtip üyeliklerine ise HDP grubundan Mehmet Metin Yıldız ve AK parti grubundan İzzettin Taş da 22'şer oy ile seçildi. Encümen üyelikleri için yapılan seçimlerde HDP grubundan Ayhan Akın, AK Parti grubundan ise Kudbeddin Aslan ve Nezir Sonğur seçildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete