ROPÖRTAJ

“MECLİSTEKİ SESİNİZ OLMAYA ADAYIM”

Batman Milletvekili Adayları ile Söyleşi Serimiz, devam ediyor.

“MECLİSTEKİ SESİNİZ OLMAYA ADAYIM”
18-06-2018 20:15
Google News

Bu gün ki konuğum;

Hüda Par’ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Doktor Aydın Gök.

Gök, Batman’da sevilen bir isim.

Mütevazı yapısı ile öne çıkıyor.

Üstelik uzlaşmacı bir üslubu da var.

24 Haziran’da yapılacak seçimler için köşe bucak geziyor,

Seçmene projelerini anlatıyor,

Kentte gördüğü eksikleri anlatıp;

“Aslında böyle olmamalı” diyor.

“Bir de bizi deneyin” diye de sesleniyor,

İddialı bir çıkış yakaladı.

Sorularımızda seçmene sesleniyor;

Düşünmeden karar vermeyin” diyor.

Buyurun o halde,

Keyifli okumalar…

 

Aydın Gök Kimdir?

1966 yılında Hasankeyf’in Mebiye Köyü’nde doğdu. Batman’da 1994–1998 yıllarında Belediye Başkanlığı yapan merhum Salih Gök’ün oğludur. İlk ve orta öğrenimini Batman’da tamamladı. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Gök, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doktor olarak mezun oldu.  Yıllarca Batman’da sağlık ocakları ve Devlet Hastanesi’nde doktorluk yaptı. 2009 yılında Batman’da Sağlık ve Çevrecilik Derneği SAĞ-ÇEV’in genel başkanlığını yaptı.  2011 yılında aile hekimi olarak çalıştığı İstanbul Başakşehir’de Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erdem Der’i kurdu ve başkanlığını yaptı. 2012 yılında Batman’a tayin isteyip Batman Bölge Hastanesi’nde göreve başladı. Bir kaç ay çalıştıktan sonra Hüda Par Batman İl Teşkilatı’nı kurmak için doktorluktan istifa etti. Batman il teşkilatının kurucu başkanı olan Gök, daha sonra partisinin Genel Başkan Yardımcısı görevini getirildi. 27. Dönem Bağımsız Milletvekili adayı olmak için Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. İslami düşüncesinden dolayı 3.5 yıl cezaevinde kaldı. Gök, evli ve 5 çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

“BATMAN SAHİPSİZDİR ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİM”

-Neden siyaset?

“Batmanımızın tüm ilçe, köy ve mezralarının ihtiyaçları ile yakından ilgilenerek toplumda genel kanaat haline gelen ‘Batman sahipsizdir’ algısını değiştirmek, sorunların çözümü için çalışmak ve hep birlikte huzur ve kardeşliğin hâkim olduğu müreffeh bir Batman için seferber olmak”

“BAĞIMSIZ ADAY OLMAMIN NEDENİ, HAKSIZ SEÇİM BARAJI…”

-Hüda Par’ın desteklediği bir adaysınız ama bağımsız olarak seçime giriyorsunuz?

“Haksız seçim barajından dolayı bağımsız aday olarak seçime girmem gerekti. Ne yazık ki halk, Mecliste temsil edememe sorunu yaşıyor. Biz de bunun mağdur taraflarından biriyiz”

“SEÇİMİN SONUCUNU, SEÇMEN BELİRLEYECEK”

-342 bin seçmenli Batman’da kaç kişinin oyunu alabilirsiniz, sizce seçimin sonucu nasıl olur?

“Bizler çalışmalarımızı yapıyoruz, her seçmenle temas kurmaya gayret ettik. Konuştuğumuz herkese derdimizi anlattık. Bu memlekette taş üstüne taş koyan herkesi takdir ettiğimizi, önemli olan insanlık ailesi için gayret etmek olduğunu söyledik. 24 Haziran’da en iyi tercihi kıymetli seçmenimiz yapacaktır. Yani seçimin sonucunu seçmenimizin kararı belirleyecektir”

“İŞSİZLİK VE YOLSUZLUK, EN ÖNEMLİ SORUN”

-Kentin en önemli eksiği ve sorunu sizce nedir? 

“Batmanımızın en can alıcı sorunları, işsizlik, yolsuzluk, adam kayırma, gençlerimizin hayatını karartan uyuşturucudur. Bu alanda çözüm önerilerimiz, projelerimiz var elbette. Bunlar, baş edilemeyecek sorunlar değil. Kararlılıkla bu sorunların üzerine gidilerek, bu sıkıntıları ortadan kaldırmak mümkündür”

“CAN ALICI SORUNLARI ÇÖZMEK, ÖNCELİĞİM OLACAK”

-Batman Milletvekili olarak Meclise girmeniz halinde yapacağınız ilk icraatınız ne olacak?

“Bizler daima doğruların yanında, yanlışların karşısında duracağız. Vekâletine talip olduğum Batmanımızın en can alıcı sorunlarını çözümünün sağlanması önceliklerim arasında olacaktır.

 “DÜŞÜNMEDEN KARAR VERMEYİN”

-Batmanlı Seçmelere ne söylemek istersiniz?

“Siyasete dürüstlüğün, nezaket ve nezahet dilinin hâkim olmasını istiyorsanız, bunu oy tercihinizle göstermelisiniz. Düşünmeden karar vermeyin! Oy verdiklerinizi, sizi ve değerlerinizi temsil etmekle yetkilendirdiğinizi unutmayın! Değerlerinizin, inancınızın, kimliğinizin ve kültürünüzün temsilcisi Aydın Gök olarak meclisteki sesiniz olmaya adayım. Yapılan hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, korkmadan ve çekinmeden haykıracak güçlü ve etkili bir ses için bizim ve çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu seçimde desteğinizi bekliyorum. Bir oy ne ki demeyin, bilin ki bu iş sizinle olacak. Pusulanın en sağına EVET demenizle olacak. Bizi meclis’e gönderdiğinizde iftihar edeceksiniz, bizleri tercih etme kararınızdan onur duyacaksınız. Bizzat siz Meclis’te bulunurcasına temsilinizin en üst düzeyde gerçekleştirildiğine şahit olacaksınız”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete