EĞİTİM

MEDİCAL’DEN BİR İLK

“Tek Delikten İz Bırakmayan Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı”

MEDİCAL’DEN BİR İLK
03-02-2016 19:44
Google News

Safra kesesi iltihaplanması (akut taşlı kolesistit) nedeniyle Medical Park Batman Hastanesi’ne başvuran 67 yaşındaki İzmirli Kafiye Ülkü’ye Batman’da ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle, tek delikten safra kesesi ameliyatı yapıldı.

24 saat içinde taburcu edilen hastanın ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Tahir Atun “Safra kesesine bağlı iltihap nedeniyle bize başvuran hastamıza tek delikten ameliyat gerçekleştirdik.  Göbek çukurundan açtığımız yaklaşık 1.5 cm’lik kesiden yerleştirilen özel üretilmiş port ile başka kesilere ihtiyaç duymadan tek delikten ameliyatı gerçekleştirdik. Kesi, göbeğin içinden yapıldığından ameliyat sonrası iz, göbeğin içine gömülmekte, böylece estetik bir sorun da oluşmamaktadır” dedi.

AĞRI AZALTILDI

Tek delikten yapılan iz bırakmayan safra kesesi ameliyatlarında ağrının da azaltıldığını belirten Dr. Atun “Ameliyat sonrası ağrı, cerrahi hastalarında en sık karşılaşılan şikâyetlerden biridir. Ancak tek delik ameliyatlarda ağrı daha azdır. Ayrıca bu ameliyatta yara yeri enfeksiyonu, kanama ve fıtık gibi istenmeyen durumlar da çok daha az görülmektedir. Ameliyat sonrası hasta çok daha kısa süre içinde toparlanarak sosyal yaşamına dönmekte ve dolayısıyla işgücü kaybı da asgariye inmektedir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete