EĞİTİM

MEDİCAL PARK, DİKKATLERİ ORGAN BAĞIŞINA ÇEKTİ

Batman Medical Park Hastanesi Personelleri, 3–9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle düzenlenen programda organ bağışında bulundu.

MEDİCAL PARK, DİKKATLERİ ORGAN BAĞIŞINA ÇEKTİ
08-11-2016 23:24
Google News

Medical Park Hastanesi’nde düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz, Vali Yardımcısı Serap Özmen, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Asma, Rektör Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar, İşadamı Mehmet Dinç ve Medical Park Hastanesi Genle Müdürü Yavuz Selim katıldı.

ÖLÜME GİDERKEN BİLE UMUT OLMAK, ÖNEMLİDİR

Programda konuşan Vali Deniz, Türkiye’de 28 bin insanın ölüm döşeğinde beklediğini belirterek “Geçen yıl 2 bine yakın insanımız böbrek yetmezliği ve bağışçı bulunamadığı için vefat etmiş. Eğer yeterli sayıya ulaşılabilirse bu 28 bin vatandaşımıza yeni bir hayat verilecek. Ölüme giderken bile birilerine umut olmak çok önemli bir şeydir” dedi. İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, günde 250 kişinin organ bağışında bulunduğunu ifade ederek, 3 yıl içerisindeki hedeflerinin 2 bin kişi olduğunu kaydetti. Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Yavuz Selim ise programa katılanlara teşekkür etti.

KOCASINA BÖBREĞİNİ VEREN KADINA PLAKET VERİLDİ

Öte yandan, kocasına bir böbreğini bağışlayan Şehnaz Seçkin isimli kadın, Vali Deniz tarafından plaketle ödüllendirildi. Programın sonunda katılımcılar “Organ Bağışında Sizde Bir El Verin” kampanyasın, ellerini boyaya batırarak destekte bulundu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete