SİYASET

MEHDİ ÖZTÜZÜN’DEN YANIT

Batmanlı Avukat Mehdi Öztüzün, sosyal medya hesabında şahsına yönelik eleştirilerde bulunan HDP’li Eski Belediye Başkanı Sabri Özdemir’e yanıt verdi.

MEHDİ ÖZTÜZÜN’DEN YANIT
17-08-2020 19:20
Google News

 

ÖZDEMİR, SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRDİ
Eski Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in, yerel seçimlerde Beşiri, Gercüş, Hasankeyf ve Balpınar’da HDP’li adayların kazanma şansı yüksekken genel merkez tarafından halkın yoklamasından çıkan adayların değiştirildiğini, bu duruma karşı çıktıklarında ise grupçu olarak yaftalandıklarını belirtirken “AK Parti’ye geçen başkanlara kızmıyorum. Onları oraya getirende suç” dedi. Özdemir, Avukat Mehdi Öztüzün’ü ima ederek “Bir de bizim bir sosyalist partili bir avukatımız vardı! Sürekli halkın gariban emekçi çocukları diyerekten popülist siyaset yapardı. Emperyalizme ve kapitalizme yenik düşmüş kayyumla çalışmaya devam ediyor. Kapitalizmin yüzü olan para tatlı gelmiş herhalde” ifadelerini kullandı.

MEHDİ ÖZTÜZÜN, TEK TEK YANIT VERDİ
Avukat Mehdi Öztüzün, Özdemir’in eleştirilerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt vererek “İnsaf Ve Vicdan: 2002 yılında siyasi parti faaliyetlerinde yer almaya başladım. 2005’te siyasi geleceğimi bitirmek pahasına, uluslararası kirli oyunları açıkladığım için il başkanlığı görevinden alındım ve para cezası da aldım. Siyaset yaparken hiçbir zaman bir güce dayanmadım, halkımız dışında. Ulusal veya uluslararası sponsorum da olmadı. 27 yıllık avukat olmama rağmen, tek bir malvarlığım yok ve kiralık evde oturuyorum. Yoksulların birçok davasına ücret almadan girdim. Siyasi hayatımda, ismim hiçbir zaman rant ve hırsızlıkla anılmadı. Bunun onuru, sıkıntılarla mücadelede bana büyük güç verdi. Halkımız, her seçim döneminde bana sahip çıktı. HDP’den istifa edip, AK Parti’ye geçen iki belediye başkanıına tepki paylaşımı, beni de içine alan bir siyasi linçe dönüştü. ‘Onu halka teşhir ediyorum. AK Parti talimatlarıyla mahkemelerde bizi yargılıyor’ sözleri, paylaşıma yapılan yorumlarda ise ‘kansız, o bir derin proje, satılmış’ gibi hakaretler diz boyu. Ben sadece vicdanımın sesini dinleyerek ve yoksul halkın çıkarlarına uygun siyaset yapmaya çalıştım. Halkları kutuplaştıran siyasete hep karşı durmaya çalıştım. Benim gibi düşünmeyenlere de saygısızlık yapmadım. Bu topraklarda onurlu bir şekilde öleceğim. Linçin vicdan ve insafı yok. Herkesi vicdanına havale ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Sabri Özdemir'in açıklaması...

150 TEKNİSYEN ALINACAK

BATMAN’DA YASAKLAR GERİ GELDİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete