SİYASET

Mehmet Emin Ekmen ‘Bir dokunduk bin ah işittik’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Kars ve Sarıkamış’ta ki esnafı ziyaret etti.

Mehmet Emin Ekmen ‘Bir dokunduk bin ah işittik’
22-04-2021 17:00
Google News

Ekmen‘e, DEVA Partisi Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaderoğlu, kurucu üyelerden Cennet Uslu ve Baran Deniz Bağatur, Kars İl Başkanı Güven Özen ve il yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Ayrıca Sarıkamış İlçe başkanı Burhan Aydın ve ilçe yöneticileriyle bir araya gelinip çalışma takvimi belirlendi.

Ziyaretlere ilişkin bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, “Sarıkamışlıların yoğun ilgisi bizi çok memnun etti ve gelecek açısından umutlandırdı.” dedi.

“KARSLI ESNAFA BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK”

Kars‘taki ziyaretleri sırasında gördüğü en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken Ekmen, ardından sözlerine şöyle devam etti; “Sarıkamış’ın aslında bir değil birçok sorunu var. Bir yandan orman ve tarım arazileri, ‘yatırım’ adı altında yağmalanıyor. Bir yandan Karakurt sorunu var. Diğer yandan da kentte büyük bir işsizlik hakim. Kentte genç nüfus var ancak istihdam alanları kısıtlı. Esnaf desen dert küpü. Karslı esnafa bir dokunduk bin ah işittik. Karslı esnaf her şeyin farkında. Hiç siftah yapmadan dükkan kapatan esnaflar arkadaşlar var. ‘Biz öldük, bittik kredi ödemekten ama vergimizi her ay kesintisiz şekilde ödüyoruz’ diyorlar.”

“SİYASETE YENİ BİR KÜLTÜR KAZANDIRMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK”

Halkın sorunlarının çözümü için yerelden başlayarak aktif rol üstleneceklerini ifade eden Mehmet Emin Ekmen, “DEVA Partisi doğru politikalar ve ehil kadrolar ile Türkiye’nin her bir noktasında ciddi ilgi ve alakanın mazharı oldu. Sorunlara yönelik ürettiğimiz çözümler, henüz muhalefetteyken dahi kurumları harekete geçirmiş durumda. Biz siyasete yeni bir kültür yeni bir bakış açısı kazandırmak üzere yola çıktık.” Dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete