GÜNDEM

Mehmet Sincar anıldı

Batman’da 4 Eylül 1993’te uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar, öldürüldüğü yerde anıldı.

Mehmet Sincar anıldı
04-09-2023 15:50
04-09-2023 13:39
BATMAN
Google News

Çarşı Mahallesi Elma Sokağı'nda yapılan anmaya, Sincar'ın ailesi, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Zeynep Oduncu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu, TJA, Barış Anneleri Meclisi, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti İl Örgütleri katıldı. Mehmet Sincar'in eşi Cihan Sincar "Aradan geçen 30 yılda on binlerce hatta milyonlarca kişi Mehmetlerin yolunda mücadeleyi yükseltti. Mücadele, katlanarak büyür” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM…

Ömer Faruk Gergerlioglu ise “Burada 30 yıl önce bir cinayet işlendi. Faili meçhulerin kenti Batman'da bir cinayet daha işlendi. Bu cinayetin sonucu zaman aşımı ile karşı karşıya kalma oldu, adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu cinayetlerin peşini asla bırakmayacağız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından cinayetin işlendiği yere karanfil bırakıldı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete