GÜNDEM

MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI

90 yaşındaki Hasine Nine, torununun torununu gördü.

MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI
19-10-2016 19:45
Google News

 “Torununun torununu görenler, cennete girerler” algısının hakim olduğu toplumumuzda, Hasine Nineye de torununun torununu görmek nasip oldu.

Muhabirimiz Seyithan Çetin’in 18 Eylül’de dünyaya gelen minik kızı Zehra, 90 yaşındaki Hasine Nine’ye “torununun torununu görme” fırsatını verdi. Torununun torunu minik Zehra’yı kucağına alarak ninniler söyleyen Hasine Nine, bu hafta ki “memleketimden insan manzaraları” köşemize de konu oldu.

ÇOCUK GELİN OLARAK EVLENDİRİLMİŞ

15 yaşında iken Şehmus Eroğlu ile evlendirilen Hasine Nine, Mardin’in Midyat İlçesine bağlı Bardakçı Köyü’ne gelin olarak gitmiş. Zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren ve küçük yaşta yaptığı evliliğe alışmaya çalışan Hasine Nine, genç yaşında dul kalmış. Çünkü 1995 yılında çalışmak için evden çıkan eşi Şehmus Eroğlu, bir daha dönmemiş. Şehmus Eroğlu’nun akıbetini için için merak eden Hasine Nine, yıllar geçtikçe kendini çocuklarına ve torunlarına adamış.

14 ÇOCUĞUNDAN 7’Sİ HAYATTA

Dünyaya getirdiği 14 çocuktan 7’si hayatta olan Hasine Nine, ilerleyen yaşına rağmen dinçliği ve zindeliği ile gençlere taş çıkartıyor. 41 torunu olan Hasine Nine, ilerleyen yaşına rağmen gözlüğe ihtiyaç duymadan her gün Kur’anı Kerim okuyor. Zamanını, çocuklarının ve torunlarının yanına geçirerek onlara hayat tecrübelerini anlatıp nasihatler veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete