EĞİTİM

“MEMUR, VATANDAŞI GÖRDÜĞÜNDE DELİRİYOR”

“MEMUR, VATANDAŞI GÖRDÜĞÜNDE DELİRİYOR”

“MEMUR, VATANDAŞI GÖRDÜĞÜNDE DELİRİYOR”
21-10-2014 19:24
Google News

DOSEM Kurucu Müdürü 4 Down Sendromlu öğrencisini proje kapsamında Amsterdam’a götürebilmek için olur izni istediği Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde hakarete uğradı.

Down Sendromlu Melekler Derneği, Erasmus Plus projelerinden biri kapsamında 4 down sendromlu çocuğu çeşitli etkinliklere katılmak için Hollanda Amsterdam’a götürmeye hazırlanırken, çocuklar için olur izni almaya çalıştığı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde hakarete uğradı.

DOSEM, kendisine bağlı Özel Down Sendromlu Melekler Okulu adına sorumlu olduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Özel Eğitim biriminden okulunun öğrencisi bu çocukları bu etkinliklere götürmek için olur talebinde bulundu.

Olur talebinin cevabını sormak için birime giden DOSEM Kurucu Başkanı M. Emin Baş Özel Eğitim ve Özel Öğretim biriminde Rauf Yürük adlı memur tarafından azarlanarak odadan kovuldu.

DOSEM Müdürü Emin Bey Milli Eğitim Memuru tarafından maruz kaldığı muameleden ötürü şikâyetçi oldu.

Emin Baş “Rauf Yürük adlı memur bana bağırmakla da yetinmeyip üstüme yürüyerek, bu benim işim değil. Çık odadan. Seni burada görmek istemiyorum. Beni deli ediyorsun.” dediğini belirterek “Memur vatandaşı görünce işini yapacak yerde deliriyor bundan şikayetçiyim” açıklamasında bulundu.

DOSEM Müdürü Emin Baş yaptığı açıklamada, “okulunun kayıtlı öğrencilerini Amsterdam’a bir etkinlik kapsamında götürebilmek için Milli Eğitim üzerinden Valilik oluru almaya çalıştım ve bu talebin cevabını sordum. Böyle memurlar bütün Milli Eğitimi lekeliyor, çok şükür ki işi değilken diğer memurlar ve Şube Müdürleri yardımcı olmaya çalıştı.”

DOSEM Müdürü memurun vatandaşa bu şekilde davranmasından şikayetçi olduğunu belirterek yetkililerden konuyla ilgilenmelerini istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete