EKONOMİ

MENENGİÇLERE FISTIK AŞISI YAPILDI

Orman Genel Müdürlüğü’nün Ormanların Rehabilitasyonu Projesi kapsamında, Batman'ın Sason İlçesi’nde menengiç ağaçlarına Siirt Fıstığı aşısı yapıldı.

MENENGİÇLERE FISTIK AŞISI YAPILDI
30-06-2021 15:47
BATMAN
Google News

Fıstığı yaygınlaştırmak ve orman köylüsüne gelir sağlamak amacıyla yürütülen proje ile dağlık alanlarda doğal yetişen menengiç ağaçları, Siirt fıstığıyla aşılandı. Projeyle 3 yıl içinde aşısı tutan fıstıklar, köylüler için ek gelir kaynağı olacak. Batman Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk, Sason’un Derince Köyü ormanlarında rehabilitasyon çalışmaları devam ederken, bölgede bulunan üçte ikisinin ise Siirt fıstığı ile aşılandığını anlattı.

11 BİN HEKTARLIK ALANDA AŞILAMA YAPILACAK

Batman'da 2019 yılında 217 hektar, 2020 yılında 2 bin 500 hektarlık alanda rehabilitasyon yapıldığını kaydeden Öztürk, 2021 yılında Sason’da 5 bin hektarlık alanda rehabilitasyon çalışmaları le aşılama yapıldığını aktardı. Gercüş İlçesinde 6 bin hektarlık alanda aşılama yapılacağını kaydeden Öztürk, ilerleyen yıllarda Kozluk ve Gercüş İlçelerinde de rehabilitasyon çalışması yapılacağını bildirdi.

MENENGİÇ VE FISTIK, UYUMLU BİTKİLER

Menengiç ağaçları ile Siirt Fıstığının uyumlu bitkiler olduğunu ifade eden Öztürk “İklim koşulları açısından aşı kalemlerimizi Siirt'ten getiriyoruz ki uyum sağlasın ve tutma oranı yüksek olsun. Bir aşılı ağaçtan 3 yıl sonra 5–15 kilo arasında fıstık elde edilecek. Bu yıl 80 bin ağacın aşılanması hedefleniyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?