SASON

MERETO’DA BULUNAN KİLİSE, RESTORE EDİLİYOR

MERETO’DA BULUNAN KİLİSE, RESTORE EDİLİYOR

MERETO’DA BULUNAN KİLİSE, RESTORE EDİLİYOR
15-08-2014 19:21
Google News

Sason Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Mereto

Dağındaki Surp Asvadazin Meryem Ana Kilisesinin onarımı için mimarların da aralarında bulunduğu restorasyon ekibiyle birlikte 2 bin 978 metre yükseklikteki dağa çıkarma yaptı.

İstanbul’dan gelen bir grup mimarla birlikte onarım çalışmalarının ilk ayağını başlattıklarını söyleyen Dağcı “Çalışmalara destek veren Batman Valiliğine ve Kültür Müdürlüğü ile güvenliği sağlayan Sason Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür ederiz. 9. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve Ermenilerin kutsal saydıkları Surp Asvadazin Meryem Ana Kilisesini onarıyoruz. Daha önce Batman Müze Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda kilisedeki molozlar kaldırılarak restorasyon için hazır hale getirilmişti. İstanbul’dan gelen ekip, kilisenin röleve çizim ölçüsünü çıkardı. Kilise restore edilecek” dedi.

ERMENİLER,  BATMANA DAVET EDİLECEK

Kilisenin tadilat işlerinden sonra düzenlenecek olan açılışa Ermeni cemaatlerinin davet edileceğini açıklayan Dağcı “kilisenin yollarının bozuk olması, büyük bir sıkıntıdır. Batman Valisi, Şeyh Basid Tepesinde bulunan türbenin yolunun Mereto’ya kadar yapılmasını istedi. Restorasyondan sonra Batman ve Sason’a turist akını olacak. Çünkü burası hem Müslümanlarca hem de Ermenilerce mukaddes yer olarak kabul ediliyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete