EĞİTİM

MERS’E KARŞI HİJYEN…

MERS’E KARŞI HİJYEN…

MERS’E KARŞI HİJYEN…
28-10-2014 18:08
Google News

Ortadoğu kaynaklı Mers virüsü, kronik solunum ve akciğer hastalığı bulunan kişiler başta olmak üzere herkesi tehdit etmeye başladı.

Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerle baş gösteren Mers’e karşı henüz geliştirilmiş bir aşı bulunmuyor. Bu nedenle, Dünya Sağlık Örgütü, Mers’le mücadelede en önemli tedbirin, herkesin hijyen kurallarını büyük bir dikkatle uygulamasından geçtiğini belirtiyor.

KÂĞIT HAVLU KULLANILMALI

Mers’e karşı alınacak tedbirler konusunda vatandaşları uyaran Dünya Sağlık Örgütü “Gözlere, ağız ve buruna kirli ellerle dokunulmamalı, Eller su ve sabunla 20 saniye süreyle yıkanmalı, Eğer su ve sabun yoksa alkol esaslı bir el dezenfektan kullanılmalı, El ve yüzün kurutulmasında kağıt havlular kullanılmalı, Öksürürken veya aksırırken, ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalı ve daha sonra mendil hemen çöpe atılmalı, Kağıt mendil yoksa el ağza götürülerek değil, kolla ağzın kapatılması suretiyle öksürülmeli, Pek çok kişi tarafından çok sık dokunulan kapı kolları gibi noktalar sık sık dezenfekte edilmeli, Gıda ürünü olarak iyi pişmiş ve pastörize edilmiş et ve süt ürünleri tüketilmeli” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?