SPOR

Mersin Triatlon Yarışında Uğurcan Özer Birinci Oldu

Mersin'de düzenlenen triatlon yarışında milli paratriatloncu Uğurcan Özer birinci oldu ve Paris Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

Mersin Triatlon Yarışında Uğurcan Özer Birinci Oldu
21-04-2024 20:09
Google News

Mersin Türkiye Triatlon Federasyonu'nun (TTF) desteğiyle, Mersin'in Yenişehir Belediyesi ev sahipliğindeki organizasyonda sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Adnan Menderes Bulvarı ve sahil bandında gerçekleştirilen yarışlarda sporcular ilk olarak sahildeki Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre kulaç attı.

Denizden çıkan katılımcılar, değişim istasyonundan aldıkları bisikletleriyle Arkeoloji Müzesi ve Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre pedal çevirdi. Zorlu parkurun devamında sporcular, 2 tur olacak şekilde 5 kilometre koştu. Milli paratriatloncu Uğurcan Özer, PTS 5 kategorisinde birinci sırada yer aldı. Uğurcan Özer, yarışta birincilik elde ettiği için mutlu olduğunu söyledi ve ülkesini olimpiyatlarda temsil etmek istediğini belirtti.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da Uğurcan'ın başarısından dolayı gurur duyduklarını ve Paris Oyunları'na katılma hakkı kazandığını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete