SPOR

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu İşbirliğiyle Heyecan Verici Organizasyon!

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğinde düzenlenecek olan triatlon organizasyonu için heyecan dorukta!

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu İşbirliğiyle Heyecan Verici Organizasyon!
19-04-2024 12:10
Google News

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğinde düzenlenecek olan triatlon organizasyonu öncesinde yürütülen hazırlık çalışmaları tamamlandı. 29 ülkeden 140'ı yabancı 380 sporcunun yarışacağı parkurlar belirlendi. Yarışmacılar, ilk olarak sahildeki Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre kulaç atacaklar.

Denizden çıktıktan sonra, değişim istasyonundan aldıkları bisikletlerle Arkeoloji Müzesi ve Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre pedal çevirecekler. Zorlu parkurun devamında sporcular, 2 tur olacak şekilde 5 kilometre koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda mücadele eden yarışmacılar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyon hakkında, dünyanın en iyi paratriatletleri ve genç sporcularının ter dökeceğini belirtti. Özyiğit, triatlonu geliştirmek adına önemli turnuvalar düzenlediklerini ve sporu her zaman desteklediklerini vurguladı.

Sporcuların Mersin'in güzelliklerini de tanıyacaklarını belirten Özyiğit, hafta sonu yapılacak yarışların kente kazanımlar sağlayacağını ifade etti. Kentin bu tür organizasyonları hak ettiğini ve triatlon sporunun kentte gelişeceğinden emin olduğunu söyledi. Mersin'de düzenlenecek olan triatlon organizasyonu, hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz bir deneyim olacak. Heyecanla beklenen organizasyon, kentin spor hayatına önemli katkılar sağlayacak. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete