GÜNDEM

MEŞALELER YERİNDE SAYDI!

“Kadınların yaktığı meşalelerin sokakları aydınlatmasına izin verilmedi”

MEŞALELER YERİNDE SAYDI!
26-11-2015 19:18
Google News

Batmanlı kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle meşaleli yürüyüş yapmak istedi. Ellerindeki meşalelerle Eğitim Sen binası önünde toplanıp Atatürk Parkına kadar yürümek isteyen kadınlar, polis engeli ile karşılaştı. Yürüyüşün engellenmesi nedeniyle Eğitim Sen binası önünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi. Üzerinde “bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” yazılı pankartla gerçekleşen basın açıklamasına Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, DBP İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, KESK, SES, Eğitim Sen ve Genel İş üyesi kadınlar katıldı.

“BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yürüyüşün engellenmesine tepki gösteren SES Kadın Sekreteri Cansu Çolak “Kadınların rengi, dili, yaşadıkları coğrafya değişiyor ama uğradıkları şiddetin kaynağı değişmiyor. Her yıl yüzlerce kadın babaları, kocaları, sevgilileri, en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Yüzlerce kadın ve kız çocuğu tecavüze ve cinsel istismara maruz kalıyor. 7 Haziran’dan sonra başlatılan savaş konsepti, kadınların ve bir arada yaşayan halkaların üzerine karabasan gibi çökmüştür. Annesinin, cansız bedenini buzlarla kucağında sakladığı Cemile, Sur'da keskin nişancıların başından vurarak katlettiği 12 yaşındaki Helin, galoş giyin dediği için polislerce katledilen Dilek, Nusaybin'de kapısının önünde vurulan Selamet, ölü bedenleri kokmasın diye buzdolabında saklanan 35 günlük bebekler savaşın en acımasız yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır” dedi.

“25 KASIM MİRASINA SAHİP ÇIKALIM”

Çolak, açıklamasının devamında “Bizler, kadın cinayetlerini durdurmak için, tacize, tecavüze ve haksız tahrik indirimlerine son vermek için, AKP’nin kadın düşmanı politikalarını durdurmak için, savaşa karşı onurlu bir barışın inşası için, tüm kadınları dayanışmayı büyütmeye, 25 Kasım direniş mirasına sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete