YAŞAM

Meslek liseli gençler, iş öğreniyor

Batman'da meslek lisesi son sınıfta okuyan 13 öğrenci, haftanın iki günü okulda teorik eğitim görüyor, 3 günü ise belediyenin atölyelerinde işin ustalarından araç tamirini öğreniyor

26-12-2023 16:05
26-12-2023 15:43
BATMAN
Google News

Batman'da meslek liselerinin son sınıfında okuyan bir grup genç, belediyenin atölyelerinde staj yaparak mesleği ustalarından öğreniyor.

GENÇLER, ATÖLYELERDE İŞ YAŞAMINA HAZIRLANIYOR

Tecrübeli ustalara kaporta tamiri, araç boyama lastik değişimi ve onarımı, araç yağlama gibi alanlarda çıraklık yapan öğrenciler, hem el becerilerini geliştiriyor hem de mesleğin inceliklerini sahada öğrenme imkanı buluyor. Otomobil, otobüs ve iş makinesi gibi farklı türden araçların tamirini öğrenen gençler, atölyelerde iş yaşamına hazırlanıyor.

USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ İÇİNDE İŞLERİNİ YAPIYORLAR

Batman Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Mücahit Kartal, belediye bünyesinde bulunan 348 aracın bakım ve onarım işlerini yaptıklarını söyledi. Eğitim öğretim yılı içerisinde stajyer öğrenci kabul ettiklerini belirten Kartal, şartları uyan öğrencilerin belediye bünyesinde staj yaptığını, mesleğin inceliklerini öğrendiğini ifade etti. Meslek liselerinde eğitim gören 13 öğrencinin 2023–2024 eğitim öğretim yılı içinde atölyelerinde staj yaptığını dile getiren Kartal “Öğrencilerimizi müdürlüğümüz bünyesinde bulunan kaporta, iş makinesi, binek araçlar, otobüsler olmak üzere farklı birimlerde görevlendirdik. Stajyerlerimizi buradaki ustalarımızla geleceğe hazırlıyoruz. Atölyemizin dışarıdaki oto sanayi sitelerinden hiçbir farkı yok. Amacımız iyi bir stajla eğitimlerini tamamladıktan sonra kendilerine bir iş yeri açabilecek veya iyi bir iş yerinde çalışabilecek deneyim ve tecrübeyi kazanmalarını sağlamak. Stajyer öğrencilerimiz usta çırak ilişkisi içerisinde işlerini yapıyor” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete