GÜNDEM

“Mesleklerin yüzde 50’si kaybolacak”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Batman’da Dijital Teknoloji konulu konferans düzenledi.

“Mesleklerin yüzde 50’si kaybolacak”
27-07-2022 14:57
27-07-2022 14:58
BATMAN
Google News

Konferansa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür öğrenci ve akademisyenler katıldı.

MESLEKLERİN YÜZDE 50’Sİ KAYBOLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Batman Üniversitesi Merkez Kampüste öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi, fikir alışverişinde bulundu. Gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden İleri “Artık günümüzde iş hayatımız değişti. Hiç bilmediğimiz problemler çıkıyor, adeta her gün yeni bir hikaye. Birçok meslek kayboluyor. Geçen gün şöyle bir istatistik okudum. Şöyle ki 25 yıl içerinde mevcut mesleklerin yaklaşık yüzde 50’ si yok olacak. Ayrıca kişisel iletişimimiz değişti. Bunu da en çok sosyal medya alanında görüyoruz. Mesela twitter, karakter limiti nedeniyle insanları çok kısa ve öz konuşmaya sevk etti. Devlet, sosyal medya mecrasındaki özgürlük alanına ne kadar müdahale etmeli şeklinde sorular ortaya çıkmaya başladı. Teknolojik değişim, hayatımıza çok etki etti. Belki planlayarak belki de planlamayarak gelinen nokta itibariyle bireylerin teknolojiye olan ilgisi de arttı. Yani teknoloji toplumu etkilediği gibi, toplum da teknolojiyi etkiledi” dedi.

Programda konuşan Vali Ekrem Canalp ise dijital çağda teknoloji, yazılım ve otomasyonun önemine değinerek, global dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmelerin gelecekte insan hayatında yapacağı değişiklikleri örnekleyici bir biçimde vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?