TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Meteoroloji 8 il için sarı kodlu uyarıda bulundu

Hafta sonu kavurucu sıcaklar yerini yağışlı havaya bırakıyor. Bugün kuvvetli yağış beklenen 8 il için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu. Hava sıcaklıkları ise bugünden itibaren mevsim normallerine düşecek.

Meteoroloji 8 il için sarı kodlu uyarıda bulundu
02-09-2023 14:47
02-09-2023 14:56
Google News

Türkiye, yağışlı havanın etkisi altına giriyor...

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan aşırı sıcaklıklarına ilişkin Çelik, "Balkanlar'dan gelen serin havayla artık ülkemizdeki sıcaklıklar hemen hemen mevsim normalleri civarına indi diyebiliriz." dedi.

"Sadece Doğu Karadeniz çevrelerinde yağışlar devam edecek"

Özellikle batı ve kuzey bölgelerinde de hafta sonunda ve pazartesi günü aralıklarla sağanak geçişleri beklendiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneyi yağış almayacak. Onun dışında tüm yurtta önümüzdeki 3 gün aralıklarla yağış göreceğiz. Salı gününden itibaren tekrar yağışlar azalıyor. Sadece Doğu Karadeniz çevrelerinde yağışlar devam edecek.

"Geçtiğimiz haftaki kadar yüksek sıcaklıklar beklemiyoruz"

Çelik, hava sıcaklıklarına ilişkin olarak da şunları söyledi:

Mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, yarından itibaren mevsim normallerine yaklaşacak, mevsim normallerinin yer yer 1-2 derece üzerinde seyredecek. Salı günü yurt genelinde 1-2 derecelik daha artış olacak ve mevsim normallerinin 3-4 derece üzerine çıkacak ancak geçtiğimiz haftaki kadar yüksek sıcaklıklar beklemiyoruz.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların bunaltmaya devam edeceğini belirten Çelik, "Onun dışında yurdumuzun hemen hemen tamamında önümüzdeki günlerde havalar biraz daha serinleyecek." ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete