GÜNDEM

METRUK BİNA, BİLİM MERKEZİ OLACAK

“Eğitim Yuvasına Yakışmayan Görüntü, Eski Lise Binası Uyuşturucu Yuvası Oldu” başlığı ile sayfamıza taşıdığımız atıl durumdaki lise binası, Bilim Merkezine dönüşecek.

METRUK BİNA, BİLİM MERKEZİ OLACAK
10-12-2015 19:22
Google News

20 Kasım 2015 tarihli sayımızda yer verdiğimiz haberde, Kültür Mahallesi Adalet Caddesi üzeri Batman Üniversitesi Merkez Kampusü yolunda bulunan atıl durumdaki Sağlık Lisesi binasının uyuşturucu bağımlıları tarafından mesken olarak kullanıldığını yazdık. Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkanı Mekan Görük’ün açıklamalarına da yer verdiğimiz haberde, önceki yıllarda eğitim yuvası olarak kullanılan ancak son zamanlarda atıl durumda bekleyen binanın korkunç bir görüntüye ulaştığını belirterek yetkilileri konuyla ilgili gerekli önlemleri almaya davet ettik.

MİLLİ EĞİTİM’DEN KARAR ÇIKTI

Konuyla ilgili aldığımız bilgilere göre Milli Eğitim Müdürlüğü, atıl durumdaki okul binasını Bilim Merkezine dönüştürme kararı aldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Bina ile ilgili güzel bir proje düşünüldü. Tam teşekküllü bir Bilim Merkezine dönüştürülecek ancak şu anda ihale aşamasındadır. İhale aşaması tamamlandıktan sonra Bilim Merkezi olarak kapılarını öğrencilere açacaktır” denildi.

Alınan karardan dolayı Milli Eğitim Müdürü’ne teşekkür eden TGK Genel Başkanı Mekan Görük ise “Yaptığımız haberden sonra Milli Eğitim’den olumlu cevap çıkması, bizim için onur kaynağıdır. Tek amacımız Batman için faydalı hizmetlerin yapılmasıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete